x
De Recordpoging Ballonen Oplaten In…
Heeft Jouw Pc Een Frontcamera? Zuckerberg Dekt ‘M Af, En Dat Zou Jij Ook Moeten Doen. Bekijk Hier Waarom Kras In Je Parket Gemaakt? Fiks Het Met Deze Handige Truc!

De Recordpoging Ballonen Oplaten In 1986 Die Groots Had Moeten Zijn, Liep Uit Op Een Tragedie

14 November 2016 • Door Skip
6.232
Advertisement

De stad Cleveland in Ohio was getuige van een 'gekleurde' wereldrecordpoging die herinnerd moest worden als iets feestelijks, maar veroorzaakte de inwoners veel problemen, en ook vond er een trieste tragedie plaats.

Toen op 27 september 1986 op Public Square, het centrale plein van de stad Cleveland, anderhalf miljoen ballonnen gevuld met helium werden opgelaten, ging iedereen ervan uit dat het wereldrecord ballonnen oplaten verbroken zou worden. Disneyland in Californië had het record verbroken in 1985. Niet alles verliep volgens plan...


United Way of America, een organisatie die gemeenschappen helpt die in moeilijkheden zitten, kwam met het idee om dit bijzondere record te verbreken.

Het evenement dat was omgedoopt tot Balloonfest '86 moest mensen meer bekend maken met de activiteiten van de organisatie en zorgen voor meer donaties.

Advertisement

Het record was verbroken, alles liep op rolletjes, maar toen het begon te regenen en waaien kwamen ballonnen op straten, in rivieren en in het Eriemeer terecht.

Moraal van het verhaal? United Way werd aangeklaagd wegens het veroorzaken van veel schade en werd ook nog beschuldigd van de dood van 2 mensen...

Bernard Sulzer en Raymond Broderick die de dag ervoor op het Eriemeer gingen vissen, zijn niet meer thuisgekomen, hun gezinnen hadden hen als vermist opgegeven. De helikopter van de kustwacht die de taak had om ze op te sporen, had moeite vliegen op 27 september 1986 vanwege al die ballonnen in de lucht en ook in het water, waar er duizenden dreven, waardoor het lastig werd om de twee heren te kunnen spotten.

Toen de levenloze lijken werden gevonden enkele weken later, spande een van de echtgenotes een rechtzaak aan tegen United Way. Ze wilde een schadevergoeding van 3,2 miljoen dollar. Het bedrag wat zij uiteindelij kgekregen heeft, is nooit bekendgemaakt.

Tags: Verhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt