Eindelijk Is Het Mysterie Van De Dodelijke MIST Opgelost Die In Het Londen Van 1952 12,000 Mensen Het Leven Kostte - Curioctopus.nl
x
Eindelijk Is Het Mysterie Van De Dodelijke…
Hij Wordt Geboren Zonder Hersenen, Maar Zijn Doorzettingsvermogen Verbaast Iedere Arts Een Vader Maakt Foto’s Van Zijn Dagelijkse Leven En 4 Kinderen. Het Eindresultaat Is Hartverwarmend

Eindelijk Is Het Mysterie Van De Dodelijke MIST Opgelost Die In Het Londen Van 1952 12,000 Mensen Het Leven Kostte

26 November 2016 • Door Skip Tromp de Haas
7.086
Advertisement

In 1952 vond er in Londen een tragische gebeurtenis plaats die jarenlang vragen opriep en werd onderzocht door experts. Precies in dat jaar verscheen de beroemde mist van Londen die 12,000 mensen het leven kostte.

Maar wat was nu precies de oorzaak waaraan zoveel mensen stierven? Wat is het raadsel rondom de vreemde Londense killersmog? Eindelijk hebben we nu het antwoord op deze vragen... 

Deze mist bedekte Londen een aantal dagen in 1952 en was natuurlijk van aard, ontstaan door het stoken van kolen...

foto: earthsky.org

...het probleem schuilde in een dodelijk zuur waardoor de lucht pikzwart werd.

Advertisement

Niet alleen was het zichtsveld ongewoon beperkt, de mist veroorzaakte ook problemen aan de luchtwegen die tot de dood leidde van 4,000 mensen, en volgens schattingen opliep naar 12,000!

Onlangs heeft een soortgelijk probleem zich voorgedaan in China dat te wijten is aan smog. Zo konden onderzoekers vaststellen dat in 1952 natuurlijke mistvorming een combinatie aanging met zwavelzuur.

Dit proces zou mogelijk zijn gemaakt door zwaveldioxide, een bijproduct dat vrijkomt uit bij de verbranding van kolen dat veranderde in zwavel en dat bij de verbranding vervolgens ook zuurdeeltjes ontstonden.

Advertisement

De verdamping van mistdeeltjes zorgde ervoor dat de zuurdeeltjes op de stad neerdaalde en de ramp veroorzaakte, het slechtste verontreinigingshoofdstuk in het boek van continent Europa!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt