Japanse Mobiele Telefoons Zijn Al Tientallen Jaren Waterdicht. Waarom Dat Zo Is, Is Verrassend - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Japanse Mobiele Telefoons Zijn Al Tientallen…
Van Miljonair Tot Vuilnisman… Van Hem En Zijn (Waargebeurde) Verhaal Kunnen We Allemaal Leren Lees Hier Wat Er Gebeurt Wanneer Je Een Energiedrankje Drinkt Dat Je ‘Vleugels’ Geeft

Japanse Mobiele Telefoons Zijn Al Tientallen Jaren Waterdicht. Waarom Dat Zo Is, Is Verrassend

Door Skip Tromp de Haas
3.610
Advertisement

De smartphones van de laatste generatie weten ons te verbazen met hun prestaties en de eigenschappen die ze hebben. Het lijkt wel broodnodig te zijn dat je een telefoon hebt die tegen water kan en niet beschadigd raakt wanneer je hem in de regen gebruikt of hem per ongeluk laat vallen in de gootsteen vol met water. Hoe het ook zij, voor 'ons westerlingen' is dit een hele innovatie, maar in Japan is het al jaren, ver voor de komst van de smartphone, gebruikelijk dat mobiele telefoons waterdicht worden geleverd. Waarom? Omdat het precies aansluit op de fixaties van de Japanners!

Dat Japanners zijn gefixeerd op elektronische apparaten is algemeen bekend. Toen in het Westen de mobiele telefoon nog niet zo'n grote bekendheid genoot was het in Tokio al een must-have.

Volgens statistieken uit 2014 was 9% van de telefoons al bestand tegen water. Dit is zo omdat bijna alle mobiele telefoons onder een laag van enkele centimeters water stonden.

Dit is natuurlijk geen toeval, het heeft te maken met de gewoonte van Japanners, die de telefoon niet eens ophangen wanneer ze gaan douchen of in bad gaan zitten.

De gewoonte was meer gebruikelijk onder jonge Japanse dames die zich een paar relaxmomentjes gunden met de mobiele telefoon in de hand.

Om aan de vraag van mobiele telefoons die je onder de douche kunt gebruiken te voldoen, hebben de meeste merken ervoor gezorgd de specificaties en eigenschappen actueel zijn.

De eerste mobiele telefoon die bestand is tegen water kwam uit in 2005, de Casio Canu 520S!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt