Altijd Het Gevoel Dat Je Het Koud Hebt? Lees Hier Waardoor Dat Allemaal Kan Komen

door Skip

04 December 2016

Altijd Het Gevoel Dat Je Het Koud Hebt? Lees Hier Waardoor Dat Allemaal Kan Komen
Advertisement

Heb je hier ooit over nagedacht hoe dit zou kunnen komen? Waarom heb jij het altijd koud terwijl anderen nergens last van hebben? In dit artikel zal je antwoord vinden op enkele vragen als je iemand bent die zich altijd anders heeft gevoeld dan anderen als het aankomt op hoe je kou ervaart. Altijd ijskoude handen en voeten hebben is een klacht die je niet moet onderschatten. Door te weten hoe het komt kan je makkelijker een oplossing vinden voor dit probleem.

Laten we bekijken hoe het komt dat je niet zonder al die lagen kleding kunt in de winter!

via expressen.se

Altijd Het Gevoel Dat Je Het Koud Hebt? Lees Hier Waardoor Dat Allemaal Kan Komen - 1

 1. Slechte doorbloeding
  Rillingen en het daaropvolgende gevoel dat je het koud hebt, kunnen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding. Vooral in handen en voeten is het voelbaar; ze worden al koud wanneer ze ook maar even zijn blootgesteld aan lage temperaturen. Hoe erg het is, verschilt bij iedereen. In de ergste gevallen kan iemand lijden aan het syndroom van Raynaud, een aandoening waarbij de bloedvaten in de uiteinden van ledematen zijn vernauwd waardoor de plaatselijke doorbloeding niet voldoende is. Ook roken is van invloed op de bloedcirculatie. Koukleumen zouden moeten stoppen met roken!
 2. Erg mager zijn
  Er wordt vaak gesproken over de negatieve gevolgen voor de gezondheid wanneer je te dik bent, maar een te tengere bouw is ook niet gezond. Bij gebrek een aan dikke huidlaag ben je vatbaarder voor kou, het lichaam beschikt dan niet over het eerste wapen om zich hiertegen te verdedigen. Als je mager bent, zorg er dan voor je calorie-inname te verhogen tijdens het winterseizoen.
 3. Ijzertekort
  Een tekort aan ijzer is heel vaak de oorzaak ervan dat je het altijd koud hebt. Met behulp van ijzer kunnen rode bloedlichaampjes op efficiënte wijze voedingstoffen, zuurstof en warmte door het lichaam transporteren. Probeer eens om een dieet te volgen dat rijk is aan ijzer, en kou zal dan geen probleem meer vormen!
 4. Trage stofwisseling
  Jammer genoeg kan het koud hebben ook komen door een slechte werking van de schildklier. Deze klier produceert naast andere hormonen ook tiroxine, dat van fudamenteel belang is bij de aansturing van je spijsvertering. Als je van dit hormoon minder aanmaakt dan gebruikelijk is het slechter kunnen verdragen van kou het gevolg.

  Even een bloedonderzoekje laten doen wijst uit of je het aan je schildklier hebt; dit kan worden verholpen met gewone medicijnen.

Advertisement
Altijd Het Gevoel Dat Je Het Koud Hebt? Lees Hier Waardoor Dat Allemaal Kan Komen - 2

5. Uitdroging
Water is onder andere nodig om de lichaamstemperatuur te reguleren. Minstens 8 glazen water per dag drinken zou het ideaalste zijn!

6. Slapeloosheid
Als je niet voldoende uitrust, kan je immuunsysteem net als je hormoonhuishouding aangetast worden. Als je niet voldoende slaapt is de hersenfunctie die de lichaamstemperatuur reguleert niet op zijn best.

7. Vrouw zijn

Met een man vergeleken zal een vrouw waarschijnlijk het kouder hebben dan een man. Bij een vrouw wordt de warmte ook ontrokken aan andere lichaamsdelen zoals handen en voeten om vitale lichaamsdelen warm te houden. Als je het altijd koud hebt, kan het ook gewoon afhangen van het feit of je man of vrouw bent.

Advertisement