Maak je elke morgen je bed op? Het kan slecht zijn voor je gezondheid. Lees hier waarom - Curioctopus.nl
x
Maak je elke morgen je bed op? Het kan…
30 uitvindingen waarvan je nooit zou hebben gedacht dat die nog van pas zouden komen 20 ideeën waarmee je zelf iets kunt maken van oude CD-Hoesjes

Maak je elke morgen je bed op? Het kan slecht zijn voor je gezondheid. Lees hier waarom

20 Mei 2017 • Door Skip Tromp de Haas
32.907
Advertisement

Is het een dagelijkse strijd om je zoon of dochter ervan te moeten overtuigen dat ze hun bed moeten opmaken? Dit nieuws zal als een schok komen want 's morgens je bed opmaken is verkeerd en kan zelfs slecht zijn voor mensen die last hebben van stofallergieën.

Dit hier is geen volks bijgeloof maar is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek. Je bed niet opmaken is goed voor de gezondheid en na het lezen van dit artikel snap je waarom. Voor veel mensen zal dit nieuws als een opluchting komen... maar let erop niet te overdrijven met de rommel in je kamer!

via: Shoppy.Biz

Kinderen leren dat ze hun kamer moeten opruimen is geen makkelijke taak, en niet alleen kinderen houden er niet van om hun bed op te maken!

In het onderzoek dat door de Kingston universiteit is uitgevoerd wordt er benadrukt dat een onopgemaakt bed goed is voor je, zeker in de winter.

Advertisement

Mijten en bacteriën kunnen welig tieren in vochtige en ventilatiearme omgevingen zoals een bed na een nachtje slapen, en dan zeker dan in combinatie met dode huidcellen die achterblijven in bed.

Door het bed niet op te maken kunnen huisstofmijten zich niet vermeerderen en gaan dood omdat het vocht in de lakens verdampt.

Verrassend genoeg is de oplossing voor het afkomen van mijten juist dat je niet je bed opmaakt en dat je een paar uur even je slaapkamer laat doortochten.

Advertisement

Volgens het onderzoek is de verspreiding van de bacteriën gering omdat de lucht veel droger is en de gebruikte dekens minder zwaar waar meer lucht door kan.

Als je bent gehersenspoeld door de berispingen van je moeder en je niet van huis weg kunt gaan zonder je bed op te maken, dan is dit het advies. Sta op, ga ontbijten, douchen en aankleden en die tussentijd laat je het bed er gewoon bij liggen zoals het erbij ligy.

Voordat je weggaat doe je de lakens goed en leg je het dekbed over een stoel of leg je het dubbelgevouwen aan het voeteneind van je bed. Dan ben je ondertussen beschermd tegen die vervelende mijten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt