Last Van Koortslippen? Deze 10 Natuurlijke Remedies Kunnen Helpen

door Skip

28 December 2016

Last Van Koortslippen? Deze 10 Natuurlijke Remedies Kunnen Helpen
Advertisement

Een koortslip wordt veroorzaakt door het Herpes Simplexvirus dat zich openbaart door middel van koortsachtige blaasjes op een bepaalde plek in het gezicht. Wie het heeft, kan last van krijgen in periodes van hevige stress of wanneer de weerstand lager is. Het enige wat mensen naast medicijnen moeten hebben is geduld. Als de koortslip direct wordt behandeld vanaf het moment dat de eerste symptomen verschijnen, is het mogelijk om binnen 3 dagen en anders binnen een week, ervan af te zijn.

Als je geen ernstige vormen van herpes hebt kan je de effectiviteit testen van de volgende natuurlijke middeltjes.  

  

Advertisement

Als je wil dat de koortslip snel verdwijnt zonder gebruik te maken van medicijnen, hebben we hier enkele adviezen voor je...

Als je wil dat de koortslip snel verdwijnt zonder gebruik te maken van medicijnen, hebben we hier enkele adviezen voor je...

cure-naturali.it

1) Heermoesextract. Wordt verkocht bij de drogist of is in ieder geval online verkrijgbaar. Door de zwavel, zink en calcium die erin zit kan dit poeder de beschadigde cellen weer in balans brengen.

2) Citroensap: Het zuur in het sap versnelt de korstvorming op de blaasjes, een teken dat de koortslipaanval ten einde loopt. Er kunnen katoenwatten of zakdoekjes worden gebruikt die zijn gedrenkt in citroensap als kompres dat op de koortslip moet worden geplaatst.

3) Essentiële oliën: Er kunnen twee soorten olie worden gebruikt in geval van een koortslip, een voor inwendig en de ander voor uitwendig gebruik. Als je op zoek bent naar een olie die je kan gebruiken op de blaasjes, kan de drogist of apotheker geranium- of eucalyptusextract aanbevelen. Slik je liever capsules kies dan voor niaouli-olie, Ravensara aromatica (laurierachtige plant) of Eucalyptus radiata.

4) Azijn: Als je niet bepaald een gevoelige huid hebt kan je witte wijnazijn proberen. Het heeft dezelfde werking als citroensap en droogt de blaasjes uit waardoor het herstelproces versnelt. Let erop niet teveel te wrijven over de plek waar je het aanbrengt.

5) Melisse: Koop gedroogde melissebladeren in de kruidenwinkel en maak een infusie klaar. Door de koortslip hiermee te behandelen worden de jeuk en pijn minder.

  

Advertisement
portalebenessere.com

portalebenessere.com

6) Echinacea: Deze kruidenplant heeft effectieve eigenschappen die het immuunsysteem stimuleren en ontstekingsremmend werken en wordt daarom aanbevolen bij koortslipppen. Haal een zalf op basis van Echinacea of gebruik anders een Echinaceatinctuur

7) Salsaparilla: De wortel van deze plant is handig voor het maken van infusies (vloeibaar extract) die je voor kompressen kunt gebruiken, of in tinctuurvorm op kunt lossen in water.

8) Grote klit: Is geschikt voor behandeling van huidontstekingen zoals dermatitis en exczeem. Het kan ook worden gebruikt bij koortslippen. Droog de blaadjes uit en gebruik ze om een infusie van te maken. Leg 's avonds de kompressen er voorzichtig op zonder de huid te irriteren.

9) Dingen die je beter kunt eten: Niet alleen middeltjes uit de kruidenwinkel kunnen helpen, ook op wat je eet moet je letten tijdens een koortslipaanval. Het lichaam heeft dan een grotere behoefte aan lisine, hartstikke belangrijk voor het herstel van beschadigd weefsel. Lisine zit in producten zoals linzen, kikkererwten, sperziebonen, bruine bonen en soja.

10) Dingen die je beter kunt vermijden: Sommige dingen kunnen het latente virus weer activeren en ervoor zorgen dat die vervelende blaasjes weer verschijnen. Dat kan onder andere gebeuren door producten waar arginine in zit zoals chocola, pinda's, amandelen en walnoten. Het zou beter zijn om deze dingen minder te eten wanneer de symptomen van een koortslip zich al voordoen of als je er vaak last van hebt. Verder moeten ook koffie en koolzuurhoudende dranken worden vermeden en alcoholgebruik worden verminderd.

Advertisement