Door dit geniale initiatief kunnen vrouwen in moeilijkheden worden gered tijdens een afspraak met een onbekende

door Skip

12 Mei 2017

Door dit geniale initiatief kunnen vrouwen in moeilijkheden worden gered tijdens een afspraak met een onbekende
Advertisement

In 2016 heeft een van de meest gebruikte apps om een partner te vinden het aantal van 25 miljoen gebruikers bereikt. De app is beschikbaar in 24 talen, dus als je afspreekt met iemand die je helemaal niet kent en die je hebt uitgekozen uit talloze profielen dan ben je daar zonder twijfel niet de enige in. Maar als je verder gaat dan wat een bepaald profiel prijsgeeft over iemand, dan kan het makkelijk gebeuren dat je in een situatie zit waar je het liefst zo snel mogelijk uit zou willen. In de V.S. hebben enkele bareigenaren die zich hier bewust van zijn, hebben affiches opgehangen met daarop een boodschap voor al die vrouwen waarvan het afspraakje niet zo charmant verloopt als was gehoopt.

Advertisement

Het bordje red je van een vervelend afspraakje... of van nog iets ergers

Het bordje red je van een vervelend afspraakje... of van nog iets ergers

Reddit

In veel bars en restaurants in Amerika gaan vrouwen niet zozeer naar het toilet om zich even op te frissen, maar om te bedenken hoe ze zich uit een mogelijk gênante situatie te ontrekken die mogelijk ook gevaarlijk kan zijn. Zij kunnen dan een oplossing vinden voor hun probleem. Er staat:

"Is je Tinderdate [...] niet de persoon voor wie hij zich heeft uitgegeven op zijn profiel? Voel je je onveilig of zelfs maar een beetje ongemakkelijk? Wij kunnen je helpen. Ga gewoon naar de bar en bestel een Angel Shot.

Als je hem zonder ijs vraagt zal een van onze barmannen jou naar je auto brengen. Met ijs dan belt hij een taxi. Met een schijfje limoen betekent dat er direct de politie zal worden gebeld.

We regelen alles met de grootst mogelijke discretie, zonder de aandacht te trekken. Je moet weten dat je in goede handen bent."

Advertisement
wikimedia

wikimedia

Het idee bevalt zo goed dat veel mensen het niet alleen willen toepassen bij afspraakjes met onbekenden maar ook in het algemeen voor vrouwen die alarm willen slaan zonder de aandacht op zich te vestigen.
Iets soortgelijks was al gedaan in het Verenigd Koninkrijk met het initiatief genaamd "Vraag naar Angela" dat ook als doel had vrouwen naar de uitgang te begeleiden wanneer er sprake was van gevaar. Nu nemen veel bars het idee over, maar hanteren ze echter wel hun eigen veiligheidsregels, om alles zo veilig en discreet mogelijk te laten verlopen.

Door dit geniale initiatief kunnen vrouwen in moeilijkheden worden gered tijdens een afspraak met een onbekende - 3
Advertisement