zo kan je eindeloos veel blauwe bessen kweken in je tuin

door Skip

05 Februari 2017

zo kan je eindeloos veel blauwe bessen kweken in je tuin
Advertisement

Blauwe bessen zijn ontzettend gezond en hebben een heerlijke smaak. Ze hebben een beschermende werking op de hersenen want ze voorkomen vergeetachtigheid omdat ze rijk zijn aan antioxidanten. Ze zijn heel voedzaam, maar bevatten weinig calorieën. een enkele dagelijkse portie geeft het lichaam 3,6 gram vezels, 24% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en 36% van de ADH vitamine K.

Het is vooral goed voor de gezondheid van het hart om altijd blauwe bessen in huis te hebben. Uit een onderzoek is gebleken dat een dagelijkse portie van 50 gram ervoor kan zorgen dat de bloeddruk binnen 8 weken met zo'n 4 tot 6 % procent kan worden verlaagd. De antioxidanten die erin zitten gaan niet alleen de veroudering tegen, maar zijn ook van fundamenteel belang voor het voorkomen van tumoren.

Moet je nog andere redenen hebben om thuis een bosbesplant te hebben die je fruit geeft wanneer je dat nodig hebt? Lees hier hoe je dit goed kunt doen...

via healthyfoodhouse.com

Advertisement

De juiste plaats vinden

De juiste plaats vinden

webdesignonlineschools.com

De bosbesplant heeft veel zonlicht nodig om vruchten af te kunnen werpen, kies dan ook een plaats waar veel zonnestralen vallen. Met behulp van zonlicht kan de fotosynthese plaatsvinden, dat op zijn beurt weer de plant laat groeien.

Als je in de gelegenheid bent, maak dan een laag aarde die hoger is dan de basislaag om ervoor te zorgen dat het water goed weg kan lopen.

Als je in een appartement woont dan hoef je dit plan van je eigen bosbesplant nog niet op te geven, je moet er alleen voor zorgen dat je een pot hebt die groot genoeg is om genoeg ruimte te laten aan de wortels zodat die dan vrijelijk kunnen groeien.

De juiste plek: in natuurlijke omgevingen kunnen deze planten wel 1,80 meter hoog worden, probeer dan ook een plekje te zoeken in die tuin waar de plant die ruimte ook krijgt. Als je meer dan een bosbesplant wil plaatsen, dan moet er tussen elke plant minstens 90 centimeter zitten.

Advertisement

Hoe moet je de bosbesplant planten

Hoe moet je de bosbesplant planten

webdesignonlineschools.com

Het geeft de voorkeur om deze planten te plaatsen in de lente of herfst. Plaats de plant in het gat dat je hebt gemaakt zonder de wortels te beschadigen en schep er tuinaarde op en omheen totdat je een gedeelte van de stam hebt bedekt. Geef de plant water, maar overdrijf niet, en geef het steeds opnieuw water wanneer je merkt dat de aarde droog is.

Als de tuinaarde te zuur is of te alkalinisch, zorg er dan voor om de pH-waarde weer in balans te brengen. De ideale waarde voor deze plant is een waarde van 5.

Bodembedekking

Bodembedekking

commons.wikimedia.org

Het is belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan deze stap omdat het de plant helpt beschermen tegen temperatuurschommelingen. Strooi in de buurt van de stam bodembedekking, zoals bijvoorbeeld zaagsel, dennenboomschors of gemaaid gras. Zorg voor 3 á 4 lagen om ervoor te zorgen dat de aarde vochtig blijft en dat er geen onkruid kan gaan ontstaan.

Bedek elk jaar opnieuw de bodem, maar denk erom niet schors of zaagsel te gebruiken van de ceder- of cipressenboom.

Snoeien

Snoeien

pixabay.com

Wanneer de plant volop in bloei is moet je hem snoeien om de hoofdtakken/gesteltakken sterker te maken, zij zijn de enigen die de rest van de plant in leven kunnen houden. Snoeien is belangrijk voor het krijgen van veel en goede grote bessen.

De voornaamste zaak is om met behulp van de snoeischaar de vertakkingen af te knippen die aan de gesteltakken groeien, en vervolgens de andere takken eraf te halen die groeien aan de stam: het doel is om de takken te verwijderen die geen vrucht gaan dragen en voeding naar zich toe trekken, ten koste van de gesteltakken.

Bemesten van de tuinaarde: om te voorkomen dat de plant beschadigd raakt moet je de tuinaarde bemesten met compost. Dit moet worden gedaan in de lente vlak na het snoeien, wanneer de blaadjes weer gaan bloeien.

Met behulp van deze tips kan je je plant bloeiend thuis laten groeien en genieten van alle voordelen van dit bijzondere fruit!

Met behulp van deze tips kan je je plant bloeiend thuis laten groeien en genieten van alle voordelen van dit bijzondere fruit!

flickr.com

Advertisement