Een mysterieuze berg vol kristallen: Het Swarovskimuseum in Oostenrijk - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een mysterieuze berg vol kristallen:…
Wanneer autobanden tot kunst worden verheven van 'beestachtige' proporties door deze Koreaanse kunstenaar 11 bijzondere dingen die je laten beseffen dat een reis naar Japan echt andere koek is

Een mysterieuze berg vol kristallen: Het Swarovskimuseum in Oostenrijk

Door Skip Tromp de Haas
4.151
Advertisement

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het beroemde Oostenrijkse bedrijf Swarovski is er een kunstenaar gevraagd om een wereld te ontwerpen die werkelijk waar betoverend is, dat lijkt op een 'schitterende' speeltuin, waar natuurlijk de kristallen die het legendarische bedrijf beroemd hebben gemaakt.

En dus heeft André Heller, de kunstenaar die het project onder zijn hoede heeft gekregen, in 1995 de Swarovski kristalwerelden gemaakt die in een grote reus zijn verwerkt... het resultaat is fenomenaal!

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Swarovski heeft dit kristallenparadijs met een geweldig vormgegeven 'hurkende' reus.

Heller heeft echt een sprookje om deze reus heen bedacht...

Advertisement

Het verhaal wil dat de reus de wereld rond is gegaan om alle wonderen en schatten te aanschouwen.

Na al zijn kennis te hebben vergaard koos de reus ervoor om zich in Wattens (Tirol) te vestigen en 'bewaker te zijn' van zijn Wonderkamers.

In Swarovski's Wonderkamers van Kristal hebben bekende kunstenaars en wereldberoemde architecten kristallen bewerkt...

... en zijn er verschillende ruimtes en omgevingen ontstaan waar Swarovskikristallen in het middelpunt staan.

Deze betoverende plek, die toepasselijk 'Reuzenrijk' wordt genoemd, biedt plaats aan een schat die in 16 Wonderkamers staat.

Een van de boeiendste kamers die tot bezinning aansporen is bijvoorbeeld "Silent Light."

Maar er zijn ook kunstwerken die teruggrijpen naar de reis van de reus, zoals de piramide en de sfinx... allemaal helemaal van kristal!

Het Reuzenrijk is klaar voor de komst van alle mensen die er binnen willen gaan, en kan hen voor eventjes helpen herinneren dat je je als mens nog kan verwonderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt