8 heel handige tips om te onthouden voor wanneer je gevaar loopt in de stad

door Skip

09 Maart 2017

8 heel handige tips om te onthouden voor wanneer je gevaar loopt in de stad
Advertisement

Als het onderwerp overlevingstips aan bod komt dan wordt er meteen gedacht aan afgelegen plekken in de natuur, waar je een manier moet ziem te vinden om vuur te maken zonder enig hulpmiddel of op wilde dieren moet jagen. Ook zijn er tips om in de stad te overleven, of, om het beter te zeggen, jezelf te redden in de situaties die zich voordoen. Wanneer je denkt dat je gevaar loopt kan het makkelijk gebeuren dat je in paniek raakt en reageert vanuit je instinct, maar dat is het slechtste wat je kunt doen. Voor je eigen welzijn en dat van anderen doe je er goed aan deze adviezen te lezen zodat je voorbereid bent wanneer dat nodig is

Advertisement

1. Zo moet je een sleutelbos vasthouden wanneer je jezelf verdedigt.

1. Zo moet je een sleutelbos vasthouden wanneer je jezelf verdedigt.

genial.guru

Als je je sleutels tussen je vingers houdt kan je jezelf zeer ernstig verwonden. Als je je sleutels moet gebruiken om jezelf te verdedigen is het beter om er eentje met je duim vast te houden of allemaal bij elkaar terwijl je je hand in een vuist gebald hebt.

Advertisement

2. Als de autobestuurder zich vreemd gedraagd...

2. Als de autobestuurder zich vreemd gedraagd...

pexels.com

Car-sharing is wordt tegenwoordig veel gebruik van gemaakt door mensen die willen besparen op vervoerskosten en profijt halen uit deze ritten door nieuwe vrienden te maken. Uren in de auto zitten met een vreemde kent echter wel zijn risico's. Voordat je instapt is het een goed idee om het kenteken te onthouden en iemand die je kent bellen en duidelijk hoorbaar met diegene de kenmerken van de persoon naast je te bespreken waarmee je aangeeft dat deze alle kwade bedoelingen maar beter kan laten.

Hetzelfde geldt ook voor wanneer je in een taxi stapt!

3. Een teek verwijderen

3. Een teek verwijderen

John Tann/ Flickr

Teken kunnen zowel mensen als dieren bijten. In ieder geval is het goed om te weten hoe je ze moet verwijderen om problemen te voorkomen. Het is de bedoeling om de parasiet in zijn geheel te verwijderen waarbij je er met name op let dat het hoofdje niet achterblijft in de huid. Dat zorgt namelijk voor besmettingen die kunnen uitmonden in veel ergere dingen.

Wanneer je gebeten bent zou je naar een arts of naar de dichtstbijzijnde apotheek moeten gaan, maar als je het durft kan je ook zelf proberen hem te verwijderen. Pak hem met een pincet zo dicht mogelijk bij de kop die als eerste in de huid steekt. Maak dan heel voorzichtig een kwartslagdraai (alsof je een schroef vastdraait) zodat je hem in zijn geheel kan verwijderen.

4. Een "kluisje" voor je eigen geld...

4. Een "kluisje" voor je eigen geld...

© reddit

Vaak is het nodig om tassen, jassen en portemonnees in de garderobe te laten. Als je graag wat geld op zak wilt hebben, gebruik dan het hoesje van je smartphone als kluisje. Dat kan nog handig zijn!

5. Wanneer het slecht gaat met iemand op straat...

5. Wanneer het slecht gaat met iemand op straat...

A Name Like Shields Can Make You Defensive/ Flickr

Mocht je iemand zien die plotseling onwel wordt, raak dan niet in paniek en zaai geen verdere onrust, dit kan de sitiuatie waar deze persoon zich in bevindt niet ten goede komen. Vraag alleen de aandacht van de dichtstbijzijnde voetgangers en bel meteen de hulpdiensten. Met een precaire situatie dealen met een mensenmenigte om je heen die geen hulp kunnen bieden, is heel gevaarlijk.

Advertisement

6. Zo kom je uit een zinkende auto...

6. Zo kom je uit een zinkende auto...

Chris Waits/ Flickr

Soms gebeurt het nog wel eens dat je met je auto in het water belandt. Om snel uit een auto te komen moet je niet de deuren willen openen, dat zou zonde zijn van de tijd want de waterdruk is te groot om tegenin te duwen. Probeer eerder de ramen te openen. Als je elektrische ramen hebt of als je om wat voor reden dan ook ze niet open krijgt, moet je ze stukslaan met iets zwaars dat je binnen handbereik hebt liggen.

Daarom zouden we altijd iets zwaars op de achterbank hebben liggen, of een kleine brandblusser die in veel andere gevallen handig is.

7. Een slechte gewoonte die we allemaal hebben...

7. Een slechte gewoonte die we allemaal hebben...

pexels.com

Over straat lopen met je handen in je zakken wordt door veel mensen gedaan, maar deze gewoonte kan leiden tot nare situaties. Wanneer je uitglijdt is het vrij hebben van je handen essentieel om de val op te kunnen vangen en de kwetsbaarste delen van je lichaam te beschermen. Dit gebeurt automatisch maar wordt verhindert als je handen in je zak zitten. Zo kan een simpele uitglijer nog veel zwaarder uitvallen...

Advertisement

8. Wees niet bang om in een lift je ongenoegen te uiten

8. Wees niet bang om in een lift je ongenoegen te uiten

pexels.com

Jammer genoeg is de lift nog de verkozen plaats door mensen die je niet kent om je lastig te vallen. Wees niet bang om duidelijk te laten weten wanneer jou een situatie niet bevalt. Door dat te doen trek je de aandacht van andere mensen in de lift die je kunnen helpen. Als je echter alleen bent, kan je ongenoegen uiten ervoor zorgen dat de persoon in kwestie van gedachte verandert.

Als je laat merken dat je bang bent dan is dat het seintje voor de onbekende om gewoon zijn gang te kunnen gaan.

Advertisement