12 planten die ook in het donkerste hoekje van de kamer in huis kunnen overleven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 planten die ook in het donkerste…
Zijn vader nam hem mee het oerwoud in om aan de bommen in Vietnam te ontkomen: 40 jaar later vinden ze hem daar terug Puur door de kunst van het opmaken verandert zij zichzelf in honderden beroemde mensen

12 planten die ook in het donkerste hoekje van de kamer in huis kunnen overleven

Door Skip Tromp de Haas
4.386
Advertisement

Het groene element in huis is van fundamenteel belang voor dat gevoel van levendigheid, dat het er verzorgd en opgeruimd is. Een huis waar ook planten leven en niet alleen mensen geeft het idee dat het een aangename en gezonde plek is, in die mate dat planten er goed kunnen bloeien. Maar tussen het kopen van plantjes en ervoor zorgen zit een groot verschil: als je veel dingen te doen hebt waardoor je niet consequent kunt zijn dan zou je kunnen nadenken over de volgende plantensoorten. Ze hebben maar weinig water nodig en groeien ook in het donker kunnen groeien. Dus als je een paar dagen weg bent dan hoef je je geen zorgen te maken over je plantjes!

1. Calathea

Is een kamerplant met grote elegante bladeren. Deze plant kan meerdere dagen zonder licht en is daarom geschikt om te worden geplaatst in overdekte ruimtes. In de wintermaanden hoeft hij weinig water te hebben, de rest van het jaar iets meer.

2. Dieffenbachia

Dit is een groenblijvende plant die je kunt herkennen aan de langwerpige bladeren met geel gestreepte bladeren. Deze plant houdt van diffuus licht en geniet het daarom de voorkeur dat hij achter een gordijn staat. In de lente/zomer maken de oude bladeren plaats voor de nieuwe, die veel groener zijn.

Advertisement

3. Drakenbloedplant

Zet deze plant in huis of kantoor en meteen heb je een tropische sfeer geschept! De drakenbloedplant houdt van schaduw dus houdt 'm uit de zon!

4. Graslelie (Chlorophytum comosum)

Het is echt een plant waar je weinig tijd in hoeft te steken en is daarom populair onder de kamerplanten. Daarnaast kan hij uitstekend de lucht zuiveren.

5. Slaapkamergeluk

Deze plant kenmerkt zich door zijn hele kleine blaadjes. Deze plant staat erg goed in combinatie met een plant die een grote stengel heeft. Groeit snel maar heeft water nodig.

Advertisement

6. Varens

Deze planten zijn geschikt voor een vochtige plaats waar het niet zo droog is. Besproei ze vaak met water uit een spuitflacon.

7. Philodendron cordatum

Hebben weinig water nodig maar moeten worden gesnoeid zodat er meer bladeren aan kunnen groeien.

Advertisement

8. Neoregelia

De ananas behoort tot dezelfde plantenfamilie. Houdt van kunstmatig licht en vochtige ruimtes in huis.

9. Lepelplant

Als je weinig tijd hebt om water te geven en je ook weinig licht in huis hebt dan is deze plant voor jou!

Advertisement

10. Aglaonema

Dit is een bekende sierplant ideaal voor degene die begint met planten!

11. Vrouwentong

foto: hgtv.com

Je hebt hier vrijwel geen zorg aan. Je kan hem in het licht zetten, maar bloeit ook goed in het donker.

12. Kwartjesplant

Ook wel bekend als de slagersplant, dit omdat hij in veel slagerijen stond waar het koel was en er weinig licht binnenkwam. Hij groeit heel langzaam, dus heb geduld!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt