Ze lachen om hem omdat hij bloemen voor zijn ex-vrouw koopt: hij legt uit dat hij het deed om een goed voorbeeld voor zijn kinderen te zijn

door Skip

19 Februari 2017

Ze lachen om hem omdat hij bloemen voor zijn ex-vrouw koopt: hij legt uit dat hij het deed om een goed voorbeeld voor zijn kinderen te zijn
Advertisement

Het is heel moeilijk om toe te moeten geven dat een relatie voorbij is en dat je het zonder iemand moet doen die een tijd lang belangrijk voor je is geweest zoniet onmisbaar. Je moet opnieuw beginnen aan een nieuw leven. Alles wordt er nog moeilijker op wanneer er ook kinderen in het spel zijn. Het is niet makkelijk om kinderen uit te leggen wat scheiden betekent, je zou hen eerst moeten uitleggen dat liefde niet voor eeuwig duurt. Het is in ieder geval belangrijk om je niet mee te laten slepen door het verdriet, woede of erger nog, jaloezie, maar juist de waardigheid behouden en een voorbeeldfunctie blijven vervullen voor de kinderen.

Lees het verhaal van deze jonge vader die 'twee kleine mannen op te voeden heeft' en is uitgelachen door zijn vrienden omdat hij een bos bloemen gaf aan zijn ex voor haar verjaardag.

Advertisement
Facebook

Facebook

Hij had geen enkele intentie om haar te overtuigen dat ze weer naar hem terug moest gaan of om haar aandacht te trekken. Hij vertelt zelf waarom hij dit gebaar gemaakt heeft op zijn Facebookprofiel:

"Mijn ex-vrouw is vandaag jarig en ben daarom vroeg opgestaan, kocht bloemen en een kaartje en heb de jongens geholpen om voor haar een lekker ontbijtje te maken. Ze blijven me maar vragen waarom ik dit voor haar blijf doen. Die vragen irriteren me elke keer, daarom geef ik nu voor eens en altijd tekst en uitleg.

Ik ben twee kleine mannetjes aan het grootbrengen. De manier waarop ik omga met mijn vrouw is van invloed op de manier waarop zij naar vrouwen kijken en wat hun opvattingen zijn over relaties. En ik denk dat dit een nog veel groter praktijkvoorbeeld is in mijn geval omdat we gescheiden zijn.

Als je je kinderen niet het goede voorbeeld geeft van hoe je je moet gedragen, moet je er alles aan doen om het goede voorbeeld te geven, dat is heel belangrijk.

Alsjeblieft, voed goede mannen op, net zoals je vrouwen ook goed moet opvoeden tot sterke dames, dat heeft de wereld nodig, nu meer dan ooit."

 
De woorden van deze vader raken je recht in het hart. Deel deze eenvoudige les waarmee hij in zijn eentje de wereld waarin we leven kunnen verbeteren. 

Advertisement