"Huishoudelijk werk is niet alleen voor meisjes": de les van een moeder aan haar zoon

Janine image
door Janine

28 November 2021

"Huishoudelijk werk is niet alleen voor meisjes": de les van een moeder aan haar zoon
Advertisement

Het gedrag dat we aannemen in een relatie, de keuzes die we maken en de manier waarop we met anderen omgaan, zijn voor een groot deel het resultaat van de opvoeding die we hebben gekregen. Natuurlijk is opvoeding op school en in het gezin niet voldoende om ons karakter te vormen: er zijn veel andere factoren die onze groei beïnvloeden, maar school en ouders zijn zeker belangrijk om jongeren enkele waarden bij te brengen. Nikkole Ledda is een jonge moeder uit Michigan en werkt hard om haar kinderen de juiste waarden bij te brengen: de vrouw is er vast van overtuigd dat zowel de zoon als de dochter het huishouden moeten leren doen.

via Nikkole Ledda/Facebook

Advertisement
Nikkole Ledda/Facebook

Nikkole Ledda/Facebook

In een Facebook-bericht legde de vrouw uit waarom ze wil dat haar zoon ook in huis helpt: “Ik leer mijn zoon koken en het huishouden doen. Waarom? Omdat huishoudelijk werk niet alleen voor vrouwen is. Want op een dag zal hij misschien een eenzame man zijn, alleen wonen, en dan weet hij hoe hij de was moet doen en niet elke avond uit eten gaat. Want op een dag wil hij misschien het wezen dat zijn hart sneller laat kloppen verrassen met een heerlijke maaltijd die hij zelf heeft klaargemaakt. Op een dag, als hij een vrouw en kinderen heeft, zal hij zijn deel van het huishouden moeten doen. Omdat ik deel uitmaak van een generatie jonge volwassenen die er spijt van hebben dat school ons niet heeft leren koken, schoonmaken, een stropdas strikken of papierwerk doen.

Omdat mijn kind leren al deze dingen te doen en een productief lid van de samenleving te zijn, zowel thuis als buitenshuis, begint bij MIJ. Ja, we moeten kinderen kind laten zijn, ze moeten genieten van hun jeugd... maar het blijft belangrijk en noodzakelijk om ze levenslessen te leren. Mijn kind zal nooit "te mannelijk" zijn om te accepteren om te koken, afwassen, strijken of schoonmaken. Hij zal het soort persoon zijn dat weet hoe hij een band moet verwisselen en weet hoe een braadstuk moet worden klaargemaakt. Die de was goed weet te sorteren en het gras te maaien. Onthoud dit, lieve ouders: een man die denkt dat hij niet kan koken of schoonmaken, simpelweg omdat hij een man is, is gewoon een kind dat niet beter heeft geleerd ”.

Advertisement

De vrouw wil dat haar kind een verantwoordelijke man wordt, zijn deel van het huishouden doet als hij een gezin wil stichten en elke activiteit kan uitoefenen: er zijn geen activiteiten voor vrouwen of mannen, omdat zowel jongens als meisjes moeten leren alles te doen en dus volledig onafhankelijk zijn. Haar post ging viraal en de vrouw kreeg veel reacties: sommige gebruikers stonden volledig achter de gedachte van de vrouw, terwijl anderen haar bekritiseerden. Ze hadden met name kritiek op het feit dat het kind - ondanks dat hij nog erg jong is - al het huishouden doet. Nikkole had echter een antwoord klaar: haar zoon geniet van zijn jeugd zoals alle andere kinderen, maar in een gedeelte van zijn vrije tijd leert hij zijn toekomst op te bouwen.

Advertisement