Deze moeder plaatst foto's van haar zoon die het huishouden doet en krijgt veel kritiek: haar antwoord kan je een voorbeeld aan nemen

door Skip

22 Juni 2017

Deze moeder plaatst foto's van haar zoon die het huishouden doet en krijgt veel kritiek: haar antwoord kan je een voorbeeld aan nemen
Advertisement

Wanneer we iets uit ons privéleven online besluiten te zetten dan stellen we ons onvermijdelijk bloot aan het ongevraagd oordeel van iemand die ons misschien niet kent en die ondanks dat toch denkt te weten hoe ons leven in elkaar zit. Ze heeft een single moeder uit Amerika een glimp van haar leven thuis gedeeld, in de wetenschap dat er mensen zouden zijn die kritiek zouden hebben ("Je kan van je zoon geen slaaf maken"). Maar, na het lezen van wat deze moeder te zeggen heeft, kreeg ze beslist meer steun dan kritiek.

Een bericht voor alle ouders

Een bericht voor alle ouders

Facebook/Nikkole Paulun

Deze jonge moeder heeft het volgende te vertellen:

"Ik leer mijn zoon koken en huishoudelijke dingen te doen. Waarom? Omdat dit geen taken voor vrouwen zijn. Omdat hij ooit op een dag een single man zou kunnen zijn, die alleen woont maar weet hoe hij een wasmaschine moet bedienen en niet altijd buiten de deur eet. Omdat hij op een dag misschien de wens koestert indruk op iemand te maken met een avondmaaltijd die hij eigenhandig heeft klaargemaakt. Omdat hij op een dag, wanneer hij getrouwd zal zijn en kinderen zal hebben, in staat zal moeten zijn bij te kunnen dragen aan de huishoudelijke taken. Omdat we leven in een tijdperk waar we klagen erover dat ze ons niets nuttigs meer leren op school. Omdat het BIJ MIJ begint hoe mijn zoon een actief lid van de maatschappij kan zijn. Omdat het goed is je zoon gewoon kind te laten zijn en tegelijkertijd dingen te leren waar hij iets aan heeft in het leven.

Mijn zoon zal nooit 'te mannelijk zijn' om te koken of schoon te maken. Hij zal de man zijn die na het verwisselen van een autoband in huis komt om te kijken hoe het met het de temperatuur van 't vlees staat. Hij kan de was doen en het gras maaien. Onthoud, ouders: een man die denkt dat sommige dingen niet zijn taak zijn, is het vroeger niet beter geleerd." 

Advertisement
Facebook/Nikkole Paulun

Facebook/Nikkole Paulun

Om iedereen 'gerust te stellen' en het tot de juiste proporties terug te brengen en uit te leggen dat het geen slavernij is (zoals sommigen zeiden) heeft de moeder van het jongetje een foto gepost: "Als alles klaar is ligt hij lekker op de bank te spelen met de spelconsole."

Advertisement