een vader laat zijn opstandige dochter dronken worden om haar een les te leren die zo nooit zal vergeten

door Skip

25 Februari 2017

een vader laat zijn opstandige dochter dronken worden om haar een les te leren die zo nooit zal vergeten
Advertisement

Reiko is een Japans meisje dat net als veel andere adolescenten een rebellerende fase heeft doorgemaakt waarin ze in opstand komt tegen beschermgrage ouders. Haar vader in het bijzonder maakte zich zorgen erover dat ze ernstige fouten zou begaan en haar en haar welzijn op het spel zou zetten, alleen maar vanwege een ondoordachte wens om tegen de ouderlijke zorg ingaat. Hij was bang voor de gevolgen van alcohol en heeft daarom een plan in elkaar gezet om zijn dochter te laten begrijpen op een ongedwongen manier wat er gebeurt wanneer je dronken wordt en hoe je jezelf kan beheersen. Het is Reiko zelf dat met haar verhaal komt op Twitter...

via upmoments.com

Advertisement
maxpixel.freegreatpicture.com

maxpixel.freegreatpicture.com

"Als puber was ik een beetje opstandig, ik ging om met een 'slechte' groep mensen en heb verschillende domme dingen gedaan, maar niets gevaarlijks. Toen mijn ouders te weten kwamen dat ik voor het eerst alcohol had gedronken, merkte ik dat ze erg bezorgd waren omdat ze wisten dat elke raad die ik zou krijgen van ze, dat het voor niets zou zijn of dat ze zelfs het tegenovergestelde zouden bereiken. Ze wisten niet wat ze moesten doen.

Totdat op een dag mijn vader tegen me zei:"Hey Reiko kom laten we uitgaan vanavond! Ik neem je overal mee naartoe en je mag alles bestellen wat je wilt. We gaan wel naar een leuke tent, dan gaan we lol maken!"

Natuurlijk leek mij dit voorstel gênant en onacceptabel maar tegelijkertijd dacht ik ook te kunnen profiteren ervan en binnenkomen in kroegen en me dan te vermaken nadat ik mijn vader gedumpt heb. We gingen nog diezelfde avond uit.

Advertisement
upmoments.com

upmoments.com

Mijn vader zei me nogmaals dat ik alles mocht drinken wat ik wilde en daar bedoelde hij natuurlijk alcohol mee, tot ik niets meer hebben kon. Ik bleef het maar vreemd vinden, maar de kans om alles te drinken wat verboden was en niet met mijn eigen geld zou kunnen betalen, dat trok me wel.

"Maak je maar geen zorgen, ik breng je straks weer mee naar huis. Mama zal van niets weten, vermaak jij je nou maar lekker" zei hij maar.

In de eerste tent aten we wat en bestelde ik na de maaltijd iets sterks. De uren gingen voorbij en alles werd steeds makkelijker: de schaamte om te drinken terwijl mijn vader tegenover me zat verdween, en ik dronk van alles. Daarna gingen we nog naar andere plekken en toen... de leegte: wat er daarna gebeurde dat weet ik niet meer, net als de terugtocht naar huis en ook niet het moment dat mijn vader me toestopte. Ik zei sorry tegen hem dat ik zo dronken was, waarop hij mij antwoordde dat het met een goed nachtje slapen allemaal wel weer over zou zijn.

Ik werd 's morgens wakker met knallende koppijn. Ik wilde mijn vader niet zien en gelukkig kwam ik mijn moeder als eerste tegen:"Hier dit is van je vader," zei ze terwijl ze me een kaartje gaf.

Lucius Kwok/Flickr

Lucius Kwok/Flickr

"Gisteravond hebben we ons vermaakt, dit zouden we vaker moeten doen. Hey Reiko, nog een vraagje: weet je hoeveel je gedronken hebt om in deze toestand terecht te komen? Twee biertjes en vijf sterke drankjes. Dit is jouw limit: vanaf nu, wanneer je uitgaat met je vrienden, zorg ervoor dat je stopt voordat je deze grens hebt bereikt. De wereld zit vol met mensen die kwaad in de zin hebben en er zijn er paar die gebruik kunnen maken wanneer je in deze staat bent en er niet helemaal bij bent. Je kunt niet altijd met mij uitgaan en ik kan je ook niet altijd beschermen, ik heb je zoveel laten drinken zodat je daarmee je eigen grenzen kon verkennen en weet tot hoever je kan gaan.

Ik weet zeker dat je goed voor jezelf zult zorgen. Ik houd veel van je.

Papa"

Ik heb ontbeten met tranen in mijn ogen: mama bekende me dat mijn vader al sinds een tijdje bezorgd was om mij en me niet in woorden wilde zeggen dat hij zorgen had. Hij wilde me het laten begrijpen en inzien. Ik ben hem hiervoor jaren later, dankbaar.

Ik ben nooit mijn grens over gegaan en heb nooit problemen gehad met alcohol. Ik ging gewoon drinken met mijn vrienden zonder dat ik echter in de problemen kwam want ik wist hoe ik me zou voelen als ik te ver zou zijn gegaan.

Vandaag is mijn vader niet meer de leuke man met wie ik die avond ben uitgegaan, hij is oud en onderhoudt een moestuintje voor mij en mijn gezin.

Zoals ik vandaag ben heb ik alleen maar aan hem te danken: ik kan hem maar niet genoeg bedanken!"

Aanvankelijk kon de actie van deze vader te betwijfelen zijn, maar omgaan met pubers is nooit makkelijk. Dit kan een manier zijn om ze verantwoordelijker te maken zonder dat ze onnodig hoeven worden gestraft en worden beperkt!

Advertisement