Ze zijn 81 jaar getrouwd, hebben 110 achterachterkleinkinderen maar houden nog altijd van elkaar zoals in het begin - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze zijn 81 jaar getrouwd, hebben 110…
16 trucs die liefhebbers van tuinieren graag willen weten 12 dingen die je mag eten zoveel je wil zonder aan te komen... het zijn alleen maar groenten!

Ze zijn 81 jaar getrouwd, hebben 110 achterachterkleinkinderen maar houden nog altijd van elkaar zoals in het begin

Door Skip Tromp de Haas
79.828
Advertisement

Herbert en Zelmyra Fisher hebben het huidige record neergezet als de mensen die het langst getrouwd zijn (86 jaar en 290 dagen), maar de Mexicanen Faustino Jacinto en Estefanía Gómez komen hier heel dichtbij met hun verhaal dat niet alleen bestaat uit het vele jaren samen leven en een indrukwekkend aantal kleinkinderen, maar ook een verhaal is van wederzijdse liefde en respect. Dit zijn ze, in al hun schattige glorie.

Toen Faustino en Estefania elkaar leerden kennen waren ze respectievelijk 18 en 16 jaar oud. Voor hem was het liefde op het eerste gezicht.

foto: YouTube

In een interview dat is gehouden door het kanaal Primer Impacto zei Faustino: "Ik verklaarde haar meteen de liefde, maar zij zei me niets terug." Zij antwoordde: "Ik wist niet wat ik moest zeggen, ik kende hem niet!"
Na een week lukte het de jonge Faustino om haar te overtuigen en thuis te ontvluchten om met haar te kunnen trouwen. "We hadden geen geld, dus gingen we voor een burgelijk huwelijk en niet in de kerk." Dat was in 1932.

Sinds die dag, al zo lang geleden, hebben de twee een hele grote familie opgezet: 11 kinderen, 65 kleinkinderen, 110 achterkleinkinderen en 18 achterachterkleinkinderen (tenminste in 2014).

foto: YouTube
Advertisement

"Een respectvolle liefdesband."

foto: YouTube

In 85 jaar tijd, samen, hebben de twee geen dag en nacht zonder elkaar geleefd en hebben ze niet in andermans bed geslapen of elkaar gekwetst. "Ik kan hem niets kwalijk nemen, hij is als man en broer voor mij." Dit zijn de woorden die Estefania gebruikt om antwoord op de vraag te geven wat ze van haar huwelijk met Faustino dacht. Nu ze beiden over de honderd zijn brengen ze nog steeds alle tijd met elkaar door en zijn ze omring door hn grote familie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt