Zij dreigde te sterven vanwege bijgeloof: Er zijn 915 munten uit de buik van deze schildpad gehaald - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zij dreigde te sterven vanwege bijgeloof:…
17 bouwvakkers die ZONDER HET TE WETEN pareltjes van moderne architectuur bouwden We maken kennis met kinderen van 4 jaar die elke dag kobalt uit mijnen halen zodat onze smartphones kunnen werken

Zij dreigde te sterven vanwege bijgeloof: Er zijn 915 munten uit de buik van deze schildpad gehaald

Door Skip Tromp de Haas
3.198
Advertisement

De operatie waarmee het leven van Piggy Bank is gered, heeft 7 uur geduurd. Deze schildpad had 915 munten klem zitten in haar maag.
We bevinden ons in Sri Racha, Thailand waar men denkt dat muntjes in de vijver gooien waar de schildpad leefde, geluk brengt. Zij werd met spoed opgenomen, chirurgen hebben 5 kilo aan metaal uit haar buik gehaald, 915 munten waaronder veel vreemde valuta. Medisch personeel waren geschokt door het feit dat de schildpad nog leefde. 

Na 7 uur opereren hebben chirurgen alle munten er uit kunnen halen

foto: Faculty of Veterinary Science, Chulalongkorn University

Gelukkig konden de chirurgen de binnenkant van haar maag herstellen met behulp van een 3D-scan. Ze kwamen erachter dat een gedeelte van de munten in haar maagwand sneed die vervolgens is gaan ontsteken. In de maag van Piggy Bell zat een bol die bestond uit vissenresten, twee vishaken en munten, als haar maagwand zou scheuren was er weinig hoop op redding voor haar.

Gelukkig liep alles goed en konden ze de schildpad redden

foto: Twitter

Alles liep uiteindelijk goed af. De operatie was geslaagd en de dierenarts is tevreden over het team van chirurgen. Piggy Bell zal een hele maand nodig hebben om weer op krachten te komen waarna ze weer de oude zal zijn. Deze gebeurtenis moet een reminder zijn voor ons dat we niet zo maar dingen moeten doen zonder over de gevolgen na te denken. De volgende keer zal Piggy Bell misschien niet zoveel mazzel hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt