Onderwateronderzoeker ontmoet een octopus die haar naar een onverwachte plek op de zeebodem leidt: de video

Janine image
door Janine

30 April 2024

Advertisement

Octopussen zijn zeer intelligente dieren, die puzzels kunnen oplossen en op verschillende manieren met elkaar kunnen communiceren. Soms vertonen octopussen echter nog verrassender gedrag, zoals we kunnen zien in een video die op Instagram is gepubliceerd en viraal is gegaan. Een onderwateronderzoeker wordt letterlijk “bij de hand genomen” door een octopus die haar iets wil laten zien. Maar wat?

Advertisement

Een octopus neemt haar bij de hand om haar iets te laten zien: de virale video

Op het eerste gezicht lijken de beelden surrealistisch: een enorme octopus strekt een arm uit naar de onderwateronderzoeker, alsof hij haar wil uitnodigen hem te volgen. Het is een uitnodiging die moeilijk te weigeren is, en de ontdekkingsreiziger accepteert, volgt haar bijzondere gids en wordt uiteindelijk geconfronteerd met een scène die ze nooit had verwacht. De octopus stopt vlak naast een gedenksteen met een foto van een jongeman en een witte hond.

De scène lijkt echt surrealistisch, als een moment van verbinding tussen de mens en een zeedier. Misschien wil de octopus een geheim van de zee delen met de ontdekkingsreiziger, of misschien herkent hij een gelijkenis tussen de soorten, of wil hij gewoon een vreemd feit laten zien. Ondertussen denkt de ontdekkingsreiziger na over de reden voor die ervaring en vraagt ​​zich af ​​of ze ooit de waarheid zal ontdekken.

Advertisement

“Een mooie en mysterieuze, bijna magische ontmoeting”: de reacties op het verhaal van de octopus-gids

onebreathdiver/Instagram

Jules Casey deelde haar verhaal in drie reels op Instagram, met foto's en afbeeldingen van de octopus die haar naar de steen van de jongeman met de hond leidde. En de reactie van de gebruikers liet niet lang op zich wachten, waarbij veel mensen zich lieten meeslepen door de schoonheid en het mysterie van deze ontmoeting. Een gebruiker schrijft "misschien heeft de octopus je als mens herkend, net zoals de afgebeelde man". Een ander merkte op dat de octopus "langzaam genoeg zwom zodat je hem in de gaten kon houden en je kon begeleiden": het lijkt erop dat de octopus gevolgd wilde worden. Tenslotte schrijft een gebruiker "een mooie en mysterieuze, bijna magische ontmoeting: ik waardeer het dat je de locatie geheim houdt".

De rest van het verhaal: een ongelooflijke plek om te verkennen

Het verhaal van Jules en de octopus-gids eindigt hier echter niet. We moeten nog zien te begrijpen waarom er op de bodem van de zee een gedenksteen ligt van een jonge man en een hond. De onderwateronderzoeker zet haar onderzoek voort en komt na enkele weken van onderzoek eindelijk achter de reden voor het bestaan ​​van die bijna surrealistische plek.

Het zou deel uitmaken van een pad genaamd "Lorenz's Loop" en gewijd aan Lorenz, de man op de foto. Het onderwaterpad bevat veel vondsten die verband houden met zijn figuur, een plek die de octopus zeker heel goed kent.

Kortom, Jules' ontmoeting met de octopus lijkt veel meer dan een simpel verhaal om te vertellen. In feite herinnert de ervaring van de ontdekkingsreiziger ons eraan hoe de schoonheid van de mariene wereld hand in hand gaat met het mysterie ervan. Om nog maar te zwijgen van de octopus die, nadat hij Jules bij de hand had genomen, haar naar het monument van Lorenz leidde en vervolgens verdween.

Advertisement