IKEA maakt meubels die je zonder schroeven en bouten in elkaar zet... zodat je relatie niet stukloopt! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
IKEA maakt meubels die je zonder schroeven…
Bananenbomen worden elk jaar vernietigd maar dit bedrijf heeft een originele manier gevonden om ze te recyclen Zet jij melk ook in de deur van de koelkast? FOUT! Waar moet je 'M wel neerzetten?

IKEA maakt meubels die je zonder schroeven en bouten in elkaar zet... zodat je relatie niet stukloopt!

2.033
Advertisement

Hoewel het Zweedse warenhuis eenvoud als een van de sterkste punten heeft waarmee je de meubels die het verkoopt in elkaar kunt zetten, weten we allemaal dat het niet zo makkelijk is. Tuurlijk de producten hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding, maar makkelijk in elkaar zetten is totaal iets anders. Schroeven, bouten, spijkers en een paar van die plastic pluggen waarvan je niet weet waar ze in moeten en welk doel ze hebben. Een meubel dat is gekocht bij de Ikea is er de oorzaak van dat gelukkige stellen talloze ruzies hebben. Misschien wil het concern dit niet op zijn geweten hebben en heeft het daarom besloten om alle ijzerwaren uit de meubels weg te laten en komen ze met een praktisch schuifsysteem waarmee je gegarandeerd elk product dit keer echt makkelijk in elkaar kan zetten.

Coverfoto: Core77 | Flickr

via: core77.com

De aankondiging van het nieuwe schuifsysteem heeft voor een zucht van opluchting gezorgd bij mensen die op zijn minst een keer iets van Ikea in elkaar hebben gezet.

De kwestie rondom de ruziënde stellen is veel serieuzer dan je wellicht zou denken: een onderzoek dat is uitgevoerd door de Wall Street Journal noemt onder andere een meubel dat is gekocht bij Ikea en dat in elkaar moet worden gezet, en dan in het bijzonder van de lijn LIATORP.

De reden? De frustratie die ontstaat na de eerste pogingen leidt ertoe dat de zwakke punten in een relatie bloot komen te liggen en dat mensen zich onvolwassen gedragen: "Denk je dat ik het niet kan of zo?" is een typische kreet die in zulke situaties geslaakt wordt.

Je kan er misschien om lachen maar de cijfers hierover liegen niet.

Misschien is het daarom wel dat designers van Ikea een veel simpeler systeem hebben bedacht.

Geen, schroeven, spijkers en bouten, je schuift alles zo in elkaar. Momenteel zijn alleen tafels, stoelen en bureaus zo ontworpen. Maar dit kan al voldoende zijn om dee relatie van veel gelukkige stellen te redden. 

Advertisement

Door het systeem is het ook mogelijk om meubels uit elkaar te halen zonder ze te beschadigen.

Lang leve Ikea dus, en ook voor de relaties van de stellen die de winkels bezoeken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt