x
De sollicitatie van dit meisje werd…
Nike kondigt een hijab voor het sporten aan voor moslimvrouwen en veroorzaakt meteen heisa 11 keukencatastrofes waardoor je ineens geen trek meer hebt

De sollicitatie van dit meisje werd geannuleerd nadat ze had gevraagd wat ze zou gaan verdienen

27 Maart 2017 • Door Skip
86.237
Advertisement

Nadat we je hebben laten zien in wat voor vormen discriminatie op de werkvloer voor kunnen komen willen we je nu een soortgelijk verhaal vertellen dat een vrouw is overkomen toen ze haar sollicitatiebrief stuurde voor een vacature. Na door een eerste telefonische selectieronde heen te zijn gekomen vond Tayler Byrnes het wel gepast om vriendelijk te vragen wat ze zou gaan verdienen als ze de baan zou krijgen en welke bijkomstige voordelen er bij haar contract zouden zitten. Het antwoord van het bedrijf kwam voor haar als een teleurstellende verrassing waarvan ze vond dat ze die moest delen met het internet. Lees zelf maar en zeg maar wat je er zelf van denkt.


Een gewone vraag.

foto: Twitter

Ze had haar CV gestuurd naar een bedrijf dat maaltijden aan huis bezorgt in de Canadese stad Winnipeg om emplooi te kunnen vinden als menuschrijver, en alles bleek goed te gaan voor Taylor. In een daaropvolgende mailwisseling met de HR-medewerker stelde ze een gewone vraag: "[...] Ik had nog een andere vraag. Als ik uiteindelijk deze functie krijg, hoeveel denkt u dan dat ik per uur betaald krijg? Zitten daar ook vergoedingen bij? Het spijt me, het leek me handig om dat nu te vragen. Bedankt voor uw tijd en een fijne dag."

Het discutabele antwoord

foto: Twitter

De vraag die Taylor had gesteld had directe gevolgen die in dit antwoord besloten liggen: "De vragen die u ons gesteld heeft, maken ons duidelijk dat uw prioriteiten niet stroken met die van ons bedrijf en om deze reden hebben wij besloten om het oriëntatiegesprek van aanstaande donderdag af te zeggen. Met vriendelijke groet [...]."

In een volgend bericht probeert de HR-medewerker de situatie verduidelijken: "Uw vragen zijn heel legitiem. Het is mogelijk dat we het door ons ingenomen standpunt niet duidelijk hebben geformuleerd. We zijn op zoek naar mensen die moeite willen doen om nieuwe uitdagingen te vinden en mogelijkheden te zien. Wij geloven in hard werken en doorzetten om de doelstellingen te behalen die wij als bedrijf gesteld hebben. Onze bedrijfscultuur is misschien uniek hierin, maar dat onze medewerkers van nature gemotiveerd zijn en zich bewezen hebben in hun zelfredzaamheid.

Om deze redenen zijn vragen over salaris en toelagen in zo'n vroege fase reden tot zorg wat betreft de geschiktheid voor onze organisatie."

Wat denk jij van deze berichtenwisseling? Denk jij dat direct vragen naar de economische aspecten van een baan redelijk is of deel je de mening van het bedrijf?

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt