Deze Amerikaanse Bashkirs zijn paarden met schitterende krullen waar mensen die allergisch zijn ook op kunnen rijden - Curioctopus.nl
x
Deze Amerikaanse Bashkirs zijn paarden…
Hoe je een heerlijke verse zelfgemaakte kaas maakt met 1 liter melk, een beker yoghurt en een halve citroen Kanker opsporen jaren voordat je het krijgt, maar door het kostenplaatje is het buiten bereik

Deze Amerikaanse Bashkirs zijn paarden met schitterende krullen waar mensen die allergisch zijn ook op kunnen rijden

21 April 2017 • Door Skip
7.417
Advertisement

Paarden zijn een van de mooiste dieren ter wereld die ook nog het dichtst bij de mens staat, onderdeel uitmaken van onze cultuur en al bij ons zijn sinds de tijd dat wij als mensen over de aarde rondtrokken. Hoe bekend we echter ook zijn met deze dieren, weet niet iedereen dat er binnen de categorie van bijzondere rassen, zoals het kleine paardenras, of het paard met ontzettend lange manen, er ook nog een soort is met een krullende vacht, namelijk de American Bashkir Curly.


1. Dit ras heeft een gen dat hen onderscheidt van andere paarden, het zorgt voor hun krullende vacht en manen.

2. Ze zijn ook nog eens het enige paardenras dat hypoallergeen is omdat er in zijn vacht een eiwit ontbreekt waar mensen die allergisch zijn, op reageren.

Advertisement

3. De krullende vacht kan verschillen in intensiteit: gewoonweg golvend of zogezegd "extreem krullend."

foto: Wikimedia

4. Hun dikke vacht is extra opvallend in de winter, omdat deze dan dikker is. Zo kunnen de paarden zich beschermen tegen de kou.

5. Dit Amerikaanse ras heeft de naam overgenomen van het Russische (gewoon de 'bashkir') ras maar zijn niet aan elkaar verwant. Hun oorsprong is niet helemaal duidelijk en is nog altijd onderwerp van discussie.

6. Charles Darwin zag ze in Zuid-Amerika en maakte er verslag van tijdens zijn reizen in het begin van de 19e eeuw.

7. Voor de indianen van de Sioux was het Amerikaanse paard een heilig dier om op te rijden, alleen opperhoofden en medicijnmannen mochten dat.

foto: Wikimedia

8. Het zijn hoe dan ook schitterende beesten.

9. Schattig om te knuffelen.

10. Bevlogen in de liefde.

Tags: DierenPaarden
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt