Een merrie verloor haar veulen, maar toen er een wees naderde deed zij het onmogelijke - Curioctopus.nl
x
Een merrie verloor haar veulen, maar…
Haar eigenaar liet haar op een berg achter, maar na acht dagen doodstrijd ziet iemand haar Ze snijdt de zolen van de slippers en laat ons zien hoe je unieke sandalen creërt

Een merrie verloor haar veulen, maar toen er een wees naderde deed zij het onmogelijke

17 Augustus 2016 • Door Romy Mortier
46.457
Advertisement

Paarden behoren tot de meest elegante en majestueuze dieren in de wereld, maar onder hun glanzende vacht en krachtige spieren kunnen zich zwakheden verbergen. 

Dit is het geval van Zindita de drachtige merrie die in verwachting was van een veulen dat te vroeg geboren werd. De bevalling begon eerder dan gepland en het veulen zat ondersteboven in haar baarmoeder. De leden van het personeel Equiception hebben Zindita wonder boven wonder weten te redden, maar voor haar zoon konden ze niets meer doen, het veulen is dood geboren. Een zeer triest verhaal dat een bijzondere wending heeft gekregen,  door het totaal onverwachte nieuws van de aanwezigheid van een wees veulen. 

Wie Zindita kende, zag een ingrijpende verandering in haar na het verlies van de kleine: ze was verwoest door de plotselinge gebeurtenis.

Binnen die dagen, was er volgens de dierenarts een andere merrie gestorven na de geboorte van haar zoon, die het wèl had overleefd. Het team vond dat de kans om twee gebroken harten genezen.

Advertisement

Het veulen werd vervolgens naar de structuur van de moeder in rouw gebracht. Binnen twee uur waren de twee onafscheidelijk.

Het was een gok, omdat paarden niet altijd instemmen met een kind dat niet van henzelf is. Maar Zindita werd direct verliefd op de kleine wees.

Vanaf die dag werd de band tussen de twee steeds sterker en zorgt Zindita voor de kleine alsof zij de echte moeder is.

Advertisement

Waaruit blijkt dat liefde verder gaat dan bloedbanden!

Proficiat aan het team Equiception dat in staat is geweest om twee tragische gebeurtenissen te transformeren in een prachtige vereniging! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt