Honderden paarden zitten al 3 dagen lang gevangen op een 'eiland', maar 6 vrouwen besluiten om ze te redden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Honderden paarden zitten al 3 dagen…
Ken je de Japanse esdoorn? Na het zien van deze foto's zul je er zeker ook één willen hebben Er bestaat een bedrijf dat deze 'Elfenhuisjes' bouwt... Het interieur van deze huisjes zal je betoveren!

Honderden paarden zitten al 3 dagen lang gevangen op een 'eiland', maar 6 vrouwen besluiten om ze te redden

Door Sarah Nichele
78.560
Advertisement

vast komen te zitten in een onverwachte onweersbui, wat vooral in een vochtig en wispelturig klimaat zoals in Nederland vaak voorkomt, is voor niemand een gelukkige gebeurtenis.

Op een regenachtige dag in november in 2006, werd een groep van circa 200 paarden ingesloten door het hoge water als gevolg van deze regen op een kwelder, waar zij 3 dagen lang gevangen zaten zonder voedsel

Brandweerlieden en een groep moedige vrouwen probeerde deze plek, op circa 150 km van Amsterdam te bereiken en de paarden te redden, maar deze onderneming bleek moeilijker dan gedacht. 

De paarden zaten 3 dagen lang gevangen op het 'eiland', geteisterd door de wind en de regen en zonder voedsel: hun gezondheid begon ernstig in gevaar te komen.

foto: Wyoming News

De autoriteiten weten niet goed wat ze aan moeten met deze situatie; de enige oplossing leek om ze het water in te duwen, maar het risico op verdrinking was te hoog.

foto: Youtube
Advertisement

Er werd een verdere stijging van het waterpeil voorspeld, maar de tussenkomst van een vrouw, Norma Miedema, zou van cruciaal belang blijken: zij was degene die de eerste hulp inlichtte en zo goed te helpen als ze kon, om maar op een bepaalde manier in actie te komen.

foto: Youtube

Er verscheen een oproep op alle forums voor paardenliefhebbers: "gezocht: ervaren ruiters met paarden die niet bang zijn voor water".

foto: Wyoming News

Er reageerden 6 vrouwen, tussen de 19 en 40 jaar oud, op deze oproep: de volgende dag kwamen zij bij elkaar voor een epische reddingsactie.

foto: USA Today
Advertisement

De paarden werden op wonderbaarlijke wijze, gebruik makend van de stilte van het getij, overgehaald om het water zelf over te steken, met inbegrip van dit bange veulen die op deze foto naar de oever wordt geleid.

foto: nbcnews

Dankzij deze vrouwen en hun dappere paarden, wisten ruim 200 paarden te ontsnappen aan een vreselijke dood. De stad Marrum eert hen en hun moedige optreden met dit monument.

foto: Youtube

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt