Dit restaurant verbiedt de toegang aan kinderen onder de vijf jaar. Een stortvloed aan reserveringen is het resultaat

door Skip

20 April 2017

Dit restaurant verbiedt de toegang aan kinderen onder de vijf jaar. Een stortvloed aan reserveringen is het resultaat
Advertisement

Dan ga je naar een restaurant, misschien wel voor een romantisch etentje en dan zit er aan de andere kant ineens een gezin met kleine kinderen die gratis het hele restaurant willen gaan vermaken. We geven het eerlijk toe, we hebben dat op zijn minst allemaal wel eens irritant gevonden. Zeker, in een perfecte wereld weten mensen die levendige kinderen hebben dat ze bepaalde plekken moeten vermijden, maar we weten ook wel dat niet iedere ouder daar iets aan wil doen. Zo kan het dus gebeuren dat een restaurant in de V.S. besluit om drastische maatregelen te nemen. De gevolgen? Een stortvloed aan kritiek en protest, maar ook een behoorlijk aantal toegenomen reserveringen.

via washingtonpost.com

Advertisement

Verboden toegang voor mensen onder de 5 jaar.

Verboden toegang voor mensen onder de 5 jaar.

Screenshot/wthr.com

Het restaurant waar we het over hebben heet Caruso's en bevindt zich in Mooresville (North Carolina). Eigenaar Pasquale Caruso en de manager Yoshi Nunez hebben deze maatregel genomen na de zoveelste keer dat volwassenen aan andere tafels zich ergerden aan kleine kinderen en met name dan een meisje dat naar een film zat te kijken op de tablet met het volume vol open. Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders, maar een vader of moeder uitkafferen en verzoeken of de kinderen rustig kunnen doen is ook weer niet je van het. En zo is men aanbeland bij het punt waar je niet meer kunt omkeren en teruggaan: alle kinderen de toegang verbieden.
Toen dit besluit werd genomen reageerden hier veel mensen kwaad op. Deze mensen zeiden dat dit pure discriminatie was en dat ze in deze tent nooit meer een voet zouden zetten, maar de manager wil heel graag tekst en uitleg geven: "Dit etablissement is van een bepaald niveau en we willen onze gasten een bepaalde service verlenen naar ons beste vermogen, maar we kunnen niet de taken van ouders op ons gaan nemen. Simpel gezegd denken we dat dit niet de geschikte plek is voor kleine kinderen."
Veel mensen hebben de beslissing met enthousiasme omarmt; de reserveringen bij Caruso's zijn zienderogen toegenomen. Waar het begon bij veertig reserveringen, zijn er nu zo'n tachtig reserveringen per dag...

Deze tendens by the way is zich aan het verspreiden in veel delen in de wereld, waaronder Zuid-Korea, Italië en Australië een duidelijk teken dat dit iets is wat veel mensen noodzakelijk beginnen te vinden. Wat denk jij ervan? 

Advertisement