Volgens dit onderzoek kan bier een pijnstillend effect hebben dat vergelijkbaar is met dat van paracetamol - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens dit onderzoek kan bier een pijnstillend…
Maak van een gewone fiets een elektrische fiets... door het wiel te vervangen! Met deze 21 gadgets ben je blij ouder te zijn in een modern tijdperk

Volgens dit onderzoek kan bier een pijnstillend effect hebben dat vergelijkbaar is met dat van paracetamol

Door Skip Tromp de Haas
2.831
Advertisement

Heb je lichte hoofdpijn en heb je helemaal geen zin om het huis uit te gaan? Toch liever wel want een bezoekje aan de kroeg en het nemen van twee biertjes kan je afhelpen van die aanhoudende pijn. Je hoeft dan niet een of andere pijnstiller te nemen. Het is geen dom advies zo blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door de Universiteit Greenwich: maximaal twee biertjes drinken is effectiever dan paracetamol.

via: jpain.org

Als je het idee hebt dat je lichte pijn kunt verhelpen (hoofdpijn, kiespijn of menstruatiepijn...) met paracetamol, probeer dan bier.

Waarom bier hetzelfde, of zelfs beter werkt dan een paracetamol laat zich gemakkelijk raden: door de aanwezige alcohol. Door de hoeveelheid alcohol in het bloed te verhogen met 0,08% kan de pijngrens worden doorbroken en voel je de pijn minder intens. Om precies te zijn is het pijnlijke gevoel met ruim een kwart afgenomen.

De uitkomsten verklaren ook waarom mensen die plots en chronisch pijn hebben een oplossing vindt in het drinken van alcohol, waarbij er natuurlijk alle gevolgen van dien zullen zijn op de lange termijn.

Dat wat nog moet worden vastgesteld is de manier waarop de alcohol reageert op het lichaam. De onderzoekers aan de vooraanstaande universiteit moeten nog uitzoeken of het direct inwerkt op hersencellen of dat het direct mensen in een staat van ontspanning brengt en de spanning vermindert.

De resultaten zijn bijzonder te noemen, maar dat rechtvaardigt natuurlijk niet een voortdurend gebruik van alcohol, laat staan het misbruik ervan. Langdurig alcoholhoudende dranken gebruiken is zeer schadelijk voor het lichaam. Bovendien, als de pijn aan blijft houden, heel plots is en je er zelfs door geveld bent dan is bier natuurlijk geen oplossing. Dan is het beter om de dokter een bezoekje te brengen,

Goed nieuws voor mensen die niet vies zijn van een biertje zo nu en dan, des te meer als je daarmee kunt voorkomen dat je paracetamol moet nemen om lichte pijn te verhelpen.

Met ons goede verstand kunnen we vaststellen dat verantwoordelijk bier drinken veel minder neveneffecten heeft dan paracetamol!

Tags: BierNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt