2 vragen waarop alleen een schizofreen en een genie antwoord kunnen geven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
2 vragen waarop alleen een schizofreen…
De voornaamste reden van gewichtstoename heeft niets te maken met de stofwisseling 30 leuke tweets over honden die gewoon heel herkenbaar zijn

2 vragen waarop alleen een schizofreen en een genie antwoord kunnen geven

4.497
Advertisement

Het is vrijwel onmogelijk om het verschil te bepalen tussen een schizofreen en een gezond persoon op basis van voorkomen. Er zijn enkele methoden en tests die door psychiaters worden toegepast om te begrijpen wat er in het hoofd omgaat van de patiënt zodat zij hem zo goed mogelijk kunnen helpen. Wat hieronder volgt is een test waarop alleen een schizofreen en een genie (of iemand die het antwoord al weet) het goede antwoord kunnen geven. Probeer je alleen te concentreren op wat je ziet en stem je antwoord af op datgene wat je zintuigen jou doorgeven.

1. Is het masker slechts aan een kant naar buiten gebogen, of aan beide kanten?

2. Draait het masker twee kanten op of slechts een?

Advertisement

Hier zijn de antwoorden.

1) Het masker is alleen aan een kant rond

2) Het masker draait alleen een kant op.

- Als je op beide vragen een verkeerd antwoord hebt gegeven, dan is er niets om je zorgen over te maken, je bent helemaal gezond. Als dat niet het geval is, dan is het tijd om met de psychiater te gaan bellen!

Maar hoe is deze illusie mogelijk? Een gezond brein heeft de neiging zichzelf voor de gek te houden en houdt rekening met schaduwen en vormen die er niet zijn en trapt nillens willens in de illusie. Het is een kwestie van fantasie, fantasie die schizofrenen niet hebben, ze zien namelijk de maskers exact voor wat ze zijn. Slechts aan een kant naar binnen gebogen en dat ze maar een kant opdraaien. Hun onvermogen om iets in te beelden vertaalt zich ook in het onvermogen om een abstract verhaal te begrijpen.
Hoe komt het dan dat een 'genie' de maskers wel zou kunnen zien voor wat ze zijn? Omdat zo'n iemand naar die maskers zou kunnen kijken alsof hij schizofreen was; hij beschikt over beide vaardigheden en kan ze naar wens gebruiken: zijn hersens kunnen ophouden met voor de gek gehouden te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt