Een lichaamstaalexpert heeft een opsomming gemaakt van de woorden die een man vaker gebruikt wanneer hij liegt

door Skip

26 Augustus 2017

Een lichaamstaalexpert heeft een opsomming gemaakt van de woorden die een man vaker gebruikt wanneer hij liegt
Advertisement

Janine Driver is een lichaamstaalexpert. Niet van het soort dat wordt verklaard in die goedkope psychologiehandboeken, maar wat nou (vaak veel) meer iets over ons zegt. Diensten als de CIA en de FBI maken gebruik van haar competenties en onlangs heeft ze een boek geschreven met de titel "Jij kan niet tegen me liegen". Dankzij haar meer dan twintig jaar lange ervaring heeft Driver onder andere een lijst uitgewerkt van de woorden die mannen vaker gebruiken als zij liegen.

via clubben.com

Advertisement
Eagle Pictures

Eagle Pictures

Waarom zou ik je dat aandoen? Dit zijn een van die grapjes die je het vaakst weer hoort van iemand die iets te verbergen heeft. Het helpt namelijk de focus te verleggen van de discussie en kan hij tijd winnen om te bedenken hoe hij zich eruit kan redden. Trouwens, een uitdrukking zoals deze heeft als doel datgene wat je gaat zeggen weg te zetten als iets minder belangrijks, maar let op want vaak moet je je daar op richten om te weten of je gesprekspartner tegen je liegt.

'Weggaan' in plaats van 'terugkomen' (bijvoorbeeld: "Ik ben uit de kroeg vertrokken om...", in plaats van "Ik ben thuisgekomen om..."): deze uitdrukking gebruiken geeft de onbewuste wens aan om je distantiëren... van een leugen.

Nooit. Vooral wanneer gewoon een simpele ontkenning voldoende zou zijn kan deze woordkeus een manier zijn van overcompensatie.

Dat/daar. Ook in dit geval wordt er afstand genomen van het onderwerp van gesprek.

De voorwaardelijke wijs. Werkwoorden op deze manier vervoegen wanneer je ook gewoon met nee kunt antwoorden is nog een signaal waar je op kunt letten.

Maar... Dit is een heel handig woordje als je iets wilt verbloemen en is dus een van de favorieten van de mensen die iets te verbergen hebben.

Ja mevrouw. Door het woord 'mevrouw' te gebruiken wanneer dit niet binnen de normale manier van doen van een man valt, dan is dit een signaal van stress. Diegene merkt in de penarie te zitten en laat zich deze manier om je aan te spreken ontvallen.

Advertisement