Cosmeticaproducenten willen niet dat je deze 11 geheimen kent - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Cosmeticaproducenten willen niet dat…
EEN keer een e-sigaret roken verhoogt de kans al op een hartinfarct Kinderen die laat naar bed gaan hebben meer last van stoornissen volgens een psychiater

Cosmeticaproducenten willen niet dat je deze 11 geheimen kent

Door Skip Tromp de Haas
3.784
Advertisement

Als we uit moeten gaan van de boodschap die cosmeticaproducenten uit willen dragen dan zouden beauty cases voller moeten zitten dan ons medicijnkastje. Op elk deel van het gezicht zouden we een grote hoeveelheid crème, verschillende soorten olie, reinigingsmelk en scrubs moeten smeren. Is dit echt de enige weg naar een gezonde en stralende huid? Niet helemaal: er zijn andere trucs die, als je ze dagelijks volgt, uitstekende resultaten geven en dat je zonder al die cosmetische producten kan...

1. Doe ook zonnebrand op in de winter

foto: pixabay.com

Voor een gezonde en stralende huid moet je wel zonnecrème opsmeren. De visagiste van Madonna en andere sterren zegt dat alles wat je doet voor niets is als je je niet houdt aan deze regel. Het gezicht en de lichaamsdelen beschermen die blootstaan aan UV-straling is veel belangrijker in het voorkomen van een droge, rimpelige huid of donkere vlekken. Doe eerst make-up op en dan een zonnecrème met beschermingsfactor met minimaal 30 SPF.

2. Sommige producten maken je huid extra droog wat ontstekingen veroorzaakt

In veel producten zit benzoylperoxide, een stof die de huid uitdroogt en eventueel aanwezige ontstekingen verergert op het gezicht. Schoonheidsspecialisten bevelen crèmes op basis van melk- of salicylzuur of zelfs van klei aan die dode huidcellen verwijdert.

Advertisement

3. Je hals niet vergeten

foto: Grapich Stock

Je nek verraadt meer dan andere lichaamsdelen je leeftijd omdat het meer het verouderingsproces ondergaat. Veel vrouwen zien hun hals 'over het hoofd' en richten zich alleen op hun gezicht. Smeer ook crème in de hals en masseer het gebied goed.

5. Wrijf een ijsklontje over je huid

Door dit te doen krijgt je huid een levendigere kleur en voorkom je een fletse teint. Een paar seconden met een ijsklontje over je gezicht wrijven brengt de doorstroming van bloed weer op gang.

5. Bewaar producten op de juiste manier

Cosmetische producten zouden paradoxaal genoeg niet bewaard mogen worden in de badkamer vanwege de vochtige omgeving die de kwaliteit erop achteruit doet gaan. Crèmes die je minder vaak gebruikt kunnen beter worden bewaard in de koelkast.

Advertisement

6. Maak alles dat vaak in contact komt met de huid regelmatig schoon

Vieze voorwerpen zijn verantwoordelijk voor puistjes, vette huid en irritatie van de gezichtshuid. Wanneer ze in contact komen met de huid dan laten ze bacteriën en micro-organismen achter die zich verspreiden en deze onogelijkheden veroorzaken. Dermatologen bevelen aan om vaak kussensloop van het kussen waar je op slaapt te veranderen, niet met je handen aan je gezicht te zitten als je ze niet gewassen hebt en je scherm van je telefoon schoon te houden.

7. Niet gaan scrubben als je acne hebt.

Gebruik nooit schurende producten als je acne hebt omdat ze de onsteking verergeren. In plaats daarvan zouden alleen specifieke producten worden gebruikt die geen schuim maken.

Advertisement

8. Gezichtsmassage vermindert wallen

Als je het probleem hebt dat je overduidelijke wallen hebt, gun jezelf dan regelmatig een gezichtsmassage. De bewegingen van vingers op het gezicht stimuleren de doorstroom van de lymfkliervocht waardoor die donkere cirkels onder de ogen verdwijnen. Je kunt het ook leren om thuis zelf te doen.

9. Smeer crèmes op je handen

foto: pexels.com

Net als de hals hebben ook handen een hele dunne en broze huid. Gebruik handschoenen om ze teb eschermen wanneer je met je handen werkt en smeer er regelmatige speciale crèmes op, maar antiveroouderingscrèmes zijn ook goed. En vergeet de zonnebrandcrème ook niet!

Advertisement

10. Haal altijd alle make-up weg

foto: Graphick Stock

Dermatologen raden aan om nooit met make-up op te gaan slapen. Doe je dat wel dan raken je ogen verstopt en raken ze ontstoken.

11. Nooit met beha aan slapen

Hoe sterk de neiging elke avond ook is, ga nooit slapen met je beha aan. Het veroorzaakt en bemoeilijkt de bloedcirculatie en leidt tot andere gezondheidsproblemen. Daarnaast kan de huid die langs de stof/bandjes schuurt gaan irriteren, om nog maar niet te spreken over het ongemakkelijke gevoel. Voor wie nog niet om was, van slapen zonder beha gaan je borsten er helemaal niet anders uitzien!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt