Problemen met de wasmachine? 10 fouten met de was die jij waarschijnlijk ook maakt

Janine image
door Janine

26 December 2021

Problemen met de wasmachine? 10 fouten met de was die jij waarschijnlijk ook maakt
Advertisement

Te vaak gebruiken we onze wasmachine onzorgvuldig en onoplettend. Het risico is dat aan de ene kant het apparaat eronder lijdt, terwijl aan de andere kant het wasgoed in onvolmaakte omstandigheden de trommel uit komt.

Maar hoe zorg je ervoor dat dit onmisbare apparaat optimaal werkt? Hieronder hebben we besloten tien gouden regels op een rijtje te zetten die iedereen altijd in gedachten moet houden om de perfecte balans te vinden met zijn wasautomaat. Als je deze tips opvolgt, zijn we er zeker van dat zowel jij als je portemonnee je dankbaar zullen zijn!

Advertisement
Pexels

Pexels

Wat zijn de tien gouden regels voor perfect wasgoed en het verlengen van de levensduur van onze wasmachine? Laten we ze samen bekijken.

  • Etiketten verwijderen van kleding. Deze labels bevatten belangrijke informatie over de wasomstandigheden van de kleding. Ze geven aan of het kledingstuk in de machine gewassen kan worden, op welke temperatuur de stof gewassen moet worden, of het in de droger kan en of het gestreken kan worden.
  • Gebruik niet te veel wasmiddel. Gebruik alleen de hoeveelheid wasmiddel die nodig is voor het apparaat. Zo kun je je kleding wassen en geld besparen.
  • Doe niet te veel wasgoed in de trommel. Het is aan te raden om het maximale laadvermogen van de trommel van de wasmachine nooit te overschrijden. Bij overschrijding van de maximale wascapaciteit wordt het rendement aangetast en kan de wasmachine beschadigd raken.
  • Vergeet niet je kledingzakken te legen. Munten, sleutelhangers en aanstekers kunnen het filter van de afvoerpomp beschadigen. Hierdoor kan de wasmachine kapot gaan. Evenzo wordt het aanbevolen om knopen en ritsen te sluiten.
  • Gebruik niet te vaak lange en hoge temperatuurprogramma's. Elk programma biedt een specifieke wastemperatuur en centrifugeerkracht. Kies, afhankelijk van de stof die je wilt wassen, een geschikt programma.
  • Verwijder de vlekken voordat je de kleding in de machine doet. Gebruik een vlekkenverwijderaar zoals zuiveringszout of azijn om je kleding een paar minuten in te laten weken voordat je ze in de wasmachine doet.

Advertisement
Pexels

Pexels

  • Verwaarlozing van het onderhoud van de wasmachine. Om onaangename geuren uit de wasmachine te verwijderen en de efficiëntie te verbeteren, moet je af en toe een programma van 90°C met witte azijn draaien. Gebruik een doekje om de afdichtingen te schrobben met een geschikt product.
  • Gebruik geen ongeschikte reinigingsmiddelen. Je hoeft geen fortuin uit te geven om een ​​goed wasmiddel voor je was te vinden. Doe indien mogelijk de was met een wasmiddel met natuurlijke ingrediënten en vermijd die met chemische ingrediënten.
  • Was delicate kleding niet zonder netje. Lees altijd de wasaanbevelingen voordat je delicate stoffen in de machine doet.
  • Laat kleding na het wassen niet in de machine liggen. Na het wassen is het raadzaam om je kleding er snel uit te halen en te laten drogen. Hoe langer je je kleding in de wasmachine laat, hoe groter de kans dat je ze blootstelt aan geuren en schimmels.

Heb je aantekeningen genomen? Geweldig, misschien zie je de eerste resultaten al bij de volgende wasbeurt!

Advertisement