Ze nodigt de familie uit voor de kerstlunch, maar laat elke gast £30 betalen: de controverse breekt uit

Janine image
door Janine

30 November 2021

Ze nodigt de familie uit voor de kerstlunch, maar laat elke gast £30 betalen: de controverse breekt uit
Advertisement

De jaarlijkse bijeenkomst voor de kerstdagen is voor veel gezinnen een even mooi en gezellig als delicaat moment. Velen weten het goed: de feestdagen brengen enorme kosten met zich mee, en er zijn mensen die, zoals in het verhaal dat we je gaan vertellen, besluiten om er op een minstens unieke manier mee om te gaan. De meest in het oog springende uitgave is ongetwijfeld die van de kerstlunch, vooral in het geval van grote gezinnen.

De Engelse hoofdpersoon van ons verhaal heeft op zijn zachtst gezegd een oplossing gevonden die tegen de stroom in gaat: elk gezinslid een vergoeding laten betalen. Respectloos? Onaangenaam? Onjuist voor een dag gewijd aan familie en vrijgevigheid? De discussie op sociale media is letterlijk losgebarsten.

via The Morning/Youtube

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De kerstperiode zou een tijd van bezinning, intimiteit en respect voor familiewaarden moeten zijn. In plaats daarvan wordt de gebruikelijke kerstbijeenkomst heel vaak omgevormd tot een gelegenheid om slecht verborgen wrok en ontevredenheid te uiten.

Om geen ruzie te maken over de lunch - dat wil zeggen de gerechten, hun keuze en hoeveelheid - besloot een Engelse vrouw om elk lid van haar familie een deel in rekening te brengen. Gemma Andrews, een 33-jarige moeder met vier kinderen, heeft de afgelopen 10 jaar jaarlijks een kerstdiner bij haar thuis georganiseerd omdat het groot genoeg is om de vele familieleden te huisvesten. De groep bestaat meestal uit 16 gasten, waaronder haar ouders, grootouders en ook haar ex-man en familie.

"Aanvankelijk", legt Gemma uit, "heb ik ze allemaal gevraagd om met een specifiek gerecht bij te dragen aan de kerstlunch. Deze oplossing bleek echter niet effectief: heel vaak vergaten sommige gezinsleden de gevraagde gerechten mee te nemen, of ze hadden de verkeerde hoeveelheden of - nogmaals - ze gebruikten ingrediënten waar sommige familieleden allergisch voor waren. Kortom een ​​ramp".

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Hoe deze situatie op te lossen en met Kerstmis de rust in huis te herstellen? Gemma dacht erover om elk gezinslid een vergoeding te vragen. “In het begin vroeg ik maar 10 pond per persoon” vervolgde Gemma “en de bijdrage werd alleen gevraagd van volwassenen, niet van kinderen. Met het verstrijken van de tijd zijn kerstlunches echter duurder geworden”. Zo liep het bedrag voor deelname aan de lunch op tot 30 pond.

Met het geld dat ze van haar kerstlunch verzamelt, worden alle kosten gedekt en zorgt ze ervoor dat elk gezinslid een cadeau onder de kerstboom heeft. Dit soort gedrag heeft ertoe geleid dat internetgebruikers veel discussiëren op sociale netwerken. De vraag werd gesteld: "Wil je je vrienden en familie laten betalen voor het kerstdiner?"

De meeste antwoorden waren echter duidelijk: absoluut niet. Wat denk jij? Laat het ons weten in de reacties.

Advertisement