15 huishoudelijke trucs uit 1910 die nog steeds nuttig kunnen zijn in het dagelijks leven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 huishoudelijke trucs uit 1910 die…
16 illustraties voor mensen die alleen wonen en hier heel gelukkig mee zijn Pizzatester gezocht: dit restaurant betaalt jou om het meest gewaardeerde gerecht ter wereld dat er is te beoordelen

15 huishoudelijke trucs uit 1910 die nog steeds nuttig kunnen zijn in het dagelijks leven

Door Skip Tromp de Haas
60.156
Advertisement

Wanneer we voor kleine probleempjes staan die onoverkomelijk lijken dan zouden we eens een blik moeten werpen op deze 15 handige adviezen van vroeger.

In 1910 bracht het bedrijf Gallagher Tobacco Company met 100 kaartjes uit met daarop een advies over hoe je kleine huishoudelijke dingen regelt, zoals hoe je bepaalde dingen moet bereiden tot het behandelen van een verstuiking zonder dat je daarvoor naar de dokter hoeft te gaan... je zal er nog van staan te kijken hoe wat toen gold, nu nog steeds opgaat!

Om bloemen weer op te laten leven zet je ze gewoon in heet water

Om doeltreffend de binnenkant van een fles te reinigen doe je er gewoon zand en water in en schud je de fles.

Advertisement

Om inkt uit doekjes en kleding te krijgen laat deze dingen dan weken in een beetje melk en spoel ze dan af.

Om vochtplekken te vinden in bed leg je een spiegel tussen de lakens, als het na een tijdje beslagen is, dan is het bed vochtig.

Om eieren te koken waarvan de schil kapot aan het gaan is, voeg azijn toe aan het kookwater.

Advertisement

Om zeker te weten dat boter van goede kwaliteit is, leg je een klein deel op een stukje papier en steek je het aan. Goede boter zal lekker ruiken.

Wanneer er een splinter moet worden verwijderd vul je een glas met warm water en druk je het gedeelte waar de splinter zit erop. Langzaam komt de splinter er dan uit.

Advertisement

Om pijn bij verstuiking te verlichten wikkel je om de enkel een lap gedrenkt in koud water en olijfolie.

Hoe je op de juiste manier een kan optilt.

Advertisement

Als het lastig gaat om twee of meer glazen uit elkaar te krijgen, vul dan de eerste met koud water en vul laatste met kokend water.

Wanneer je een lucifer moet aansteken als het tocht, maak je kleine houtkrullen in de lucifer.

Als je aardappels wilt laten drogen nadat ze gekookt zijn moet je gewoon een beetje zout en suiker toevoegen terwijl ze koken. Na het afgieten zet je het weer op het fornuis en schud je het door elkaar.

Om vers brood zo goed mogelijk te snijden doe je gewoon het mes in kokend water gedurende 10 tot 15 seconden en snij daarna de plakken.

Als je wilt voorkomen dat kleine en kostbare vazen op de grond vallen dan vul je deze tot helft met zand, zo zullen ze steviger staan

Om te kijken of een ei vers en lekker is moet je hem in een glas water met zout leggen. Als 'ie zinkt dan is 'ie heel vers!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt