Rugpijn? Onderzoek toont aan dat stamcellen dit weg kunnen nemen

door Skip

17 November 2017

Rugpijn? Onderzoek toont aan dat stamcellen dit weg kunnen nemen
Advertisement

Circa 60% van de volwassen wereldbevolking wordt door rugpijn getroffen. Om ervan af te komen kan er worden gekozen voor fysiotherapie, ontstekingsremmers, acupunctuur en andere natuurlijke en alternatieve remedies. Dit zijn echter behandelwijzen die langdurig zijn en het feit verdraaien dat er op dit moment geen definitieve behandelwijze bestaat voor een alledaagse kwaal.

De openbaring komt uit Atlanta: een prik met stamcellen zou genoeg zijn voor het kunnen behalen van grootse resultaten.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Een internationale klinische studie in het Emory Orthopaedics and Spine Centre in Atlanta waarbij 100 patiënten waren betrokken, heeft aangetoond dat een enkele injectie van stamcellen in versleten rugwervels de lage rugpijn met minstens een jaar vermindert.

Advertisement
torange.bi

torange.bi

Na het inspuiten van stamcellen die afkomstig zijn uit het beenmerg, hebben onderzoekers een pijnvermindering van boven de 50% gezien die ruim 12 maanden duurt. Daarnaast zagen ze ook dat medicinale pijnstillers minder nodig waren: beslist een verbetering van de functionaliteit, en ook was de noodzaak kleiner voor medische ingrepen aan de wervelkolom.

Momenteel zijn er geen passende behandelingen voor rugpijn, maar door de gegevens die horen bij de studie van stamcelinjecties gaat de weg open richting een nieuwe fase van uitproberen, waar al heel snel mee kan worden begonnen, en krijgen miljoenen mensen die last hebben van deze aandoening weer hoop op genezing. 

Advertisement