Deze eenvoudige oefening kan je levensduur "voorspellen": een arts legt uit hoe

Janine image
door Janine

11 Juni 2023

Deze eenvoudige oefening kan je levensduur "voorspellen": een arts legt uit hoe
Advertisement

Wil je weten hoe lang je nog te leven hebt? Niemand kan precies weten wanneer zijn tijd zal komen en zeker niet iedereen zou het graag willen weten. We zouden echter zeker blij zijn te weten dat we nog vele jaren te gaan hebben en een arts heeft uitgelegd hoe we onze levensduur kunnen voorspellen: het is een heel eenvoudige fysieke test die mensen tussen de 51 en 80 jaar gemakkelijk kunnen uitvoeren. Maar wees gewaarschuwd: voor degenen die het niet kunnen voltooien, is er geen goed nieuws.

via Indy100

Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Hoewel we niet de exacte dag van ons overlijden kunnen weten of hoe lang we nog van ons bestaan ​​kunnen genieten, heeft een arts besloten een eenvoudige methode te onthullen om onze levensduur te voorspellen. De oefening is geschikt voor mensen tussen de 51 en 80 jaar en zou helpen om erachter te komen of het moment van overlijden aanstaande is of niet. Dr. Natalie Azar legde uit hoe je de eenvoudige zit-sta test, ook wel SRT genoemd, moet doen.

De procedure is als volgt: begin vanuit de staande positie, ga dan in kleermakerszit zitten, sta dan weer op en help jezelf tijdens de beweging uitsluitend met je benen en buik. Dit zou de gezondheid van het hart, beenflexibiliteit, behendigheid en balans beoordelen. Vanaf een score van 10 moet je in de volgende gevallen punten aftrekken:

  • Als je een hand als steun gebruikt: - 1 punt
  • Als je een knie gebruikt voor ondersteuning: - 1 punt
  • Als je een onderarm als steun gebruikt: - 1 punt
  • Als je een hand op de knie of dij legt: - 1 punt
  • Als je een kant van je been gebruikt om jezelf te helpen: - 1 punt.

Advertisement

Een studie uitgevoerd in 2012 vond een verband tussen de SRT-score en een lang leven. 68% van de deelnemers in 2002, bestaande uit mannen, werd in de daaropvolgende jaren gevolgd door het onderzoeksteam met de volgende resultaten: "Musculoskeletale fitheid, zoals beoordeeld door SRT, was een significante voorspeller van sterfte bij proefpersonen tussen 51 en 80 jaar oud." Degenen die van 0 tot 3 scoorden zouden eerder overlijden dan degenen met 8 tot 10 punten. Ongeveer 40% van de deelnemers met scores tussen 0 en 3 overleed binnen 11 jaar na het experiment.

Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Azar zei dat "hoe lager de score, hoe hoger de kans om in de komende zes jaar te sterven, tot zeven keer zo hoog. Naarmate we ouder worden, besteden we tijd aan het praten over cardiovasculaire gezondheid en aerobe conditie, maar ook balans, flexibiliteit en behendigheid zijn erg belangrijk."

Als je in de aangegeven leeftijdscategorie zit, zou jij dan de test af willen leggen?

Advertisement