Restaurant heeft ramen gemaakt met pissebedden: het resultaat doet je huiveren

Janine image
door Janine

20 Juni 2023

Restaurant heeft ramen gemaakt met pissebedden: het resultaat doet je huiveren
Advertisement

Ramen is een van de meest voorkomende en beroemde gerechten ter wereld die behoren tot de Japanse cultuur, een vlees- of visbouillon met spaghetti, of beter gezegd noedels, die vergezeld gaan van verschillende producten zoals eieren, vlees- of viseiwitten en ingrediënten van plantaardige oorsprong, voornamelijk zeewier. Een gerecht dat bij iedereen bekend is en wijdverbreid is in alle delen van de wereld. Precies om deze reden heeft het talloze variaties en herinterpretaties ondergaan.

Dit restaurant heeft besloten om zijn eigen visie op ramen aan te bieden, met een heel bijzonder ingrediënt: pissebedden. Van het eindproduct loopt het water zeker niet in de mond, maar ze zeggen dat het een echte traktatie is. Laten we in detail kijken wat het is.

via Yahoo

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het Japanse specialiteitenrestaurant The Ramen Boy heeft besloten een nieuwe versie van ramen aan te bieden, met een geheim ingrediënt: pissebed. Deze laatste is een groot schaaldier die zich voornamelijk voedt met ontbindende zeedieren. Hij leeft in de diepzee, in de donkerste gebieden. Volgens de chef van het restaurant is het een echte delicatesse, omdat het erg lijkt op dat van kreeft en krab. Wie dit dier in een gerecht aantreft, zou kunnen schrikken, maar ondanks zijn onaantrekkelijke uiterlijk moet het toch geproefd worden omdat het een zoete en delicate smaak heeft.

Advertisement
The Ramen Boy/Facebook

The Ramen Boy/Facebook

Het bereiden van dit ingrediënt is heel eenvoudig, je hoeft het alleen maar van alle organen te ontdoen en van het vruchtvlees te genieten. In The Ramen Boy serveren ze het door het bovenop het bord te plaatsen, zodat het de bouillon afdekt en warm houdt. Daarna lepel je gewoon het vruchtvlees eruit en gebruik je het om alles op smaak te brengen. Het resultaat zou ongelooflijk moeten zijn.

The Ramen Boy/Facebook

The Ramen Boy/Facebook

Misschien schrikken de gasten in eerste instantie bij het zien van dit gerecht, maar na het overwinnen van de aanvankelijke zorgen en het onaantrekkelijke uiterlijk, kunnen ze hoe dan ook proberen een nieuw en ongewoon ingrediënt te proeven.

En jij, als dit gerecht voor je neus gezet zou worden, zou je het dan proberen?

Advertisement