Hij krijgt zijn vakantiegeld niet uitbetaald: kok laat 20 kakkerlakken los in de keuken van de pub om wraak te nemen

Janine image
door Janine

27 Januari 2023

Hij krijgt zijn vakantiegeld niet uitbetaald: kok laat 20 kakkerlakken los in de keuken van de pub om wraak te nemen
Advertisement

Werken in een restaurant is erg complex. De fundamentele functies zijn hier voornamelijk 2: de ober en de kok. De eerste moet de eetzaal in verbinding brengen met de keuken en zich verhouden tot de klanten. De kok daarentegen moet de gerechten bereiden die gegeten gaan worden, maar moet wel zijn eigen werkplek schoonmaken. Het belangrijkste aspect is dan ook om het restaurant altijd schoon te houden, vooral de keuken. Alles moet onberispelijk zijn en voldoen aan de hygiëneregels, anders zou het ergste gevolg van het niet respecteren van deze regels de sluiting van het pand kunnen zijn.

De kok, hoofdrolspeler van het verhaal, heeft, om wraak te nemen voor het niet uitbetalen van zijn vakantiegeld door de eigenaar van de pub, besloten om kakkerlakken vrij te laten in de keuken. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via BBC

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tom Williams is een 25-jarige kok die voor de pub Royal William IV in Lincoln werkte. Als je boos bent, denk je vaak niet na over de gevolgen van je acties. De man had gediscussieerd met de eigenaar van de pub over het vakantiegeld, geld dat hem nooit was uitbetaald. Dit zette hem natuurlijk aan tot het nemen van beslissingen, die echter grondig fout bleken te zijn: namelijk het vrijlaten van 20 kakkerlakken in de keuken van de pub.

Na het incident was de Royal William IV genoodzaakt tijdelijk te sluiten en alle veroorzaakte schade te vergoeden. In totaal verloor de pub zo'n 22.000 pond (ofwel zo'n 25.000 euro) vanwege dit “grapje”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tom voelde zich in de maling genomen door zijn werkgever en dacht niet na over wat hij deed. Jammer dat deze grap hem tegenover een rechter in de rechtbank heeft geleid. De advocaat van de man, Jeremy Janes, probeerde op alle mogelijke manieren het incident te minimaliseren door uit te leggen dat het allemaal het gevolg was van verkeerde keuzes: "Dit is een zaak vol met verkeerde beslissingen. Er was een legitiem geschil over vakantiegeld, maar de werknemer nam een onjuist besluit om aan dat geld te komen. Hij had het nodig om zijn zoon, over wie hij de voogdij heeft, te onderhouden sinds hij 23 jaar oud was". Bij deze woorden koos de rechter ervoor om de man nog een laatste kans te geven, die beloofde trouw te zijn aan de regels.

Hoe zou jij gehandeld hebben in de plaats van de rechter?

Advertisement