Word je vaak om dezelfde tijd wakker 'S nachts? Binnen de Chinese traditie heeft dat het volgende te betekenen

door Skip

07 Oktober 2017

Word je vaak om dezelfde tijd wakker 'S nachts? Binnen de Chinese traditie heeft dat het volgende te betekenen
Advertisement

Voor veel mensen is het maken van een ongestoorde boerennacht tot aan het krieken van de volgende ochtend een fantasie. Als je steeds op hetzelfde tijdstip wakker wordt, dan gaat de oorzaak verder dan even "gewoon een plasje doen" Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is het menselijk lichaam doorlopen van een netwerk van meridianen waardoor de levensenergie stroomt. Steeds wakker worden op hetzelfde tijdstip is een manier van het lichaam om specifieke lichamelijke en emotionele problemen door te geven... maar niet alleen dat.

via sciencedirect.com

Advertisement
jbsa

jbsa

Uitgaande van wat de aloude Chinese wetenschap voorschrijft hangt elk tijdsblok waarin je moeite hebt met slapen, samen met een specifiek probleem. Als het bijvoorbeeld niet lukt om voor 23.00 uur in te slapen dan is dat doorgaans een teken van stress en overbezorgdheid. Mediteren is de meest succesvolle techniek om dit probleem op te lossen.

Advertisement
Photo by Jordan Bauer on Unsplash

Photo by Jordan Bauer on Unsplash

Als het fenomeen slapeloosheid zich altijd voordoet tussen elf uur 's avonds en een uur 's ochtends dan is de oorzaak in alle waarschijnlijkheid te wijten aan gevoelens van ontevredenheid over jezelf en het onvermogen om de eigen plannen/wensen te verwezenlijken. Het is gedurende deze tijdsperiode waarin de galblaas, die is betrokken bij ons vermogen om besluiten te nemen, op het maximale van zijn kunnen is.

Sadie Hernandez/Flickr

Sadie Hernandez/Flickr

De meridiaan die de grootste activiteit kent tussen een en drie uur 's ochtends is die door de lever loopt. Wakker worden op dit tijdstip is er een teken van dat wat er in jou blijft hangen de gevoelens zijn van woede en frustratie die je schade berokkenen. Je lever, de grootste klier van het menselijk lichaam, kan dit kwijtraken door deze gevoelens vrijelijk te uiten.

pixabay

pixabay

Tussen 3 en 5 uur 's morgens zijn het de longen en de daaraan gerelateerde functies en bijbehorende emotionele kanten die door slapen het meest worden opgeladen. Deze functies zorgen niet alleen voor een goede werking van het immuunsysteem, de stem, transpiratie en van de huid, maar hebben ook te maken met emotionele pijn en stress. Als het lukt om te slapen gedurende deze tijd is heel belangrijk voor het weer kunnen vinden van je rust.

Als het niet lukt, dan kan het volgens dezelfde Chinese traditie een teken zijn van een hogere macht die met jou probeert te communiceren om je te begeleiden richting grootsere en "geschiktere" doelen. Ja in deze gevallen zijn gebed en meditatie prima middelen om de nodige rust weer te vinden, maar ook om de spirituele ontwaking die in jou in gang is gezet de ruimte te geven.

Advertisement