7 ongelofelijke uitvindingen die bewijzen dat de toekomst is gearriveerd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 ongelofelijke uitvindingen die bewijzen…
Je kan in deze houten uilen slapen HELEMAAL VOOR NIKS en het zuiden van frankrijk bezoeken: zo zien ze er van binnen uit 20 mensen die zeggen:

7 ongelofelijke uitvindingen die bewijzen dat de toekomst is gearriveerd

Door Skip Tromp de Haas
3.328
Advertisement

Veel van de lezers kunnen zich nog wel herinneren zo vlak voordat het derde millennium zijn intrede deed dat er veel werd gefantaseerd over de radicale veranderingen die het leven van de mens zou ondergaan. Wat zal er gebeuren in het jaar 2000? Gaan we auto's besturen die kunnen vliegen? Zullen we ons laten teletransporteren? Deze en vele andere vragen wakkerden de fantasie aan en waren een voedingsbodem voor sciencefiction-achtige taferelen.

Vandaag moeten we vaststellen dat veel van die uitvindingen niet realiteit zijn geworden, maar er zitten veel interessante dingen tussen die wel het levenslicht hebben gezien. Hier zijn er een paar! 

1. Meetinstrument voor je vingers.

foto: © toxel.com

Vaak gebruiken we onze vingers om grofweg de grootte van iets te meten. Met behulp van dit apparaat kan je heel precies zijn.

2. Bereik hebben... zonder netwerk

Met dit apparaat kan je berichtjes sturen naar een soortgelijk apparaat ook wanneer er geen mobiel netwerk is of wifi-signaal.

Advertisement

3. Pen die kleur kan uitlezen en reproduceren.

Elke kunstenaar of designer zou deze pen graag willen hebben, want hiermee kan je een kleur inscannen en reproduceren.

4. Hondentaal interpreteren

Het apparaat "No More Woof" stelt je in staat om hondentaal te vertalen in verzoeken die door mensen begrepen kunnen worden.

5. Fosforplant

Een groep biologen heeft voor de lol een plant gemaakt die 's nachts oplicht. Door de eigenschappen van een paar batterijen toe te passen kan deze variant van tabak oplichten zonder batterijen of zonnepanelen.

Advertisement

6. Draagbare miniprinter

Het bedrijf ZutA heeft dit apparaat gemaakt dat overal kan printen en dat aan te sturen is met de smartphone.

7. Leesring

Dit apparaat, dat is gemaakt voor mensen die niet kunnen zien, leest hardop de tekst voor puur door gewoon de vinger eroverheen te laten glijden. Wanneer de regel voorbij is dan gaat de ring trillen.

Advertisement

BONUS: wanneer technologie wordt overschat

Als je smartphone valt, dan breekt het scherm, Als je Nokia op de grond viel dan ging de vloer stuk.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt