Hondentrimster opent salon in het holst van de nacht om zwerfhond te helpen en is sprakeloos na de trimbeurt - Curioctopus.nl
x
Hondentrimster opent salon in het holst…
9 doeltreffende manieren die vermoeide ogen rust brengen 7 eenvoudige oefeningen waarmee je perfecte billen, benen en dijen krijgt

Hondentrimster opent salon in het holst van de nacht om zwerfhond te helpen en is sprakeloos na de trimbeurt

27 Oktober 2017 • Door Skip Tromp de Haas
8.072
Advertisement

Een stel kwam een zwerfhond tegen die 's nachts rondliep over een weg waar hard gereden wordt. De twee zijn gestopt en liepen op de hond af. Hij zag er beroerd uit, zijn vacht was helemaal door de war en vies. Het moest een jonge hond zijn die het merendeel van zijn bestaan is verwaarloosd. Ze hebben hem in de auto gezet maar konden hem niet meenemen en dus hadden ze een bericht op Facebook gezet waarin zij vroegen of er iemand in de gelegenheid was om hem tot de volgende dag bij zich te houden totdat ze hem naar de dierenarts konden brengen.

Kari Falla was een van de vele mensen die reageerde, een eigenares van een hondentrimsalon. Zij schrok van hoe deze arme hond eruitzag.

Veel mensen denken dat trimmen alleen wordt gedaan om esthetische redenen, maar het is echter heel belangrijk voor de gezondheid van de hond, want de bloedsomloop kan worden bemoeilijkt door een vacht die teveel door de war zit. Delen van het lijf kunnen dan afsterven.

Zij stelde het paar voor om de hond naar haar salon te brengen die ze voor dit noodgeval in het holst van de nacht zou openen.

Advertisement

De geur was verschrikkelijk, hij had moeite met lopen door al dat haar. Er waren meer dan 3 uur nodig om hem van al die haren te ontdoen.

De bange hond is echter wel de hele tijd stil blijven zitten.

Toen ze eenmaal klaar was met de klus, konden zij en het stel hun ogen niet geloven...

Onder die grote ophoping van bacteriën en haar zat een hele mooie jonge hond verstopt!

Helaas blijkt Lucky (die naam kreeg hij) blind en doof te zijn.

De volgende ochtend na de trimbeurt is de hond naar de dierenarts gebracht. Hij maakt op dit vlak behoorlijke vooruitgang en is op weg om van een leven lang zwerven te herstellen.

Binnenkort zal hij op het punt zijn waar er naar een baasje kan worden gezocht...

Die weet hoe een weerloos wezen als hij liefde moet krijgen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt