Een man ziet een hond die in de steek is gelaten tijdens een overstroming: de ontmoeting verandert hun levens - Curioctopus.nl
x
Een man ziet een hond die in de steek…
Aloë vera is een wonderplant want je kunt hem gebruiken op 5 manieren die je waarschijnlijk nog niet kende In de tuin worden er containers gezet waarvan een villa wordt gemaakt met een droominterieur

Een man ziet een hond die in de steek is gelaten tijdens een overstroming: de ontmoeting verandert hun levens

02 Mei 2017 • Door Skip Tromp de Haas
5.359
Advertisement

Het oostelijke gedeelte van de kust van South Carolina werd getroffen door zware regenval die tot ernstige overstromingen hebben geleid. Inwoners moesten gedwongen hun huizen verlaten.

De hele bevolking heeft zich ingezet om de mensen te helpen die in moeilijkheden verkeren en hen in veiligheid brengen. Onder de mensen die hulp boden was daar Alex Scroggins die toen hij samen met zijn moeder en zus enkele persoonlijke eigendommen aan het veiligstellen was, een hond zag staan op de drempel van de ingang bij de buren.

Zijn buren waarschuwden hem dat de hond in de steek was gelaten door het baasje, deze had hem achtergelaten toen hij het huis verliet.

foto: Twitter

Alex ging naar de doodsbange hond toe. Voorzichtig probeerde hij hem te aaien; plotseling kalmeerde hij zich. Het huis stond onder water, Alex kon hem niet daar achterlaten.

foto: Twitter

Alex besefte dat hij de hond niet eens naar het asiel zou kunnen brengen aangezien de centra in de stad al overvol zaten. De hond zouden ze daar hoogstwaarschijnlijk laten inslapen. Hij had geen ander keus dan het beest mee te nemen.

Advertisement

Alex nam de zorg voor hem op zich. Hij waste hem en gaf hem te eten en noemde hem Lucky, zijn nieuwe bijnaam, gezien de omstandigheden waar hij het dier in had aangetroffen.

foto: Twitter

Lucky leek verrassend aanhankelijk en volgzaam. Van het baasje leek Alex niets meer te horen, dus toen ging Alex over tot de definitieve overname van de hond. Lucky is Alex ontzettend dankbaar voor hetgene wat hij gedaan heeft, en sinds hij voor hem zorgt, wijkt Lucky geen seconde meer van zijn zijde.

Een mooi verhaal dat laat zien dat een hond redden een van de mooiste dingen is die je als mens kan doen. In ruil daarvoor krijg je dan liefde en eeuwige trouw terug.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt