Haar eigenaar liet haar op een berg achter, maar na acht dagen doodstrijd ziet iemand haar

Romy Mortier

18 Augustus 2016

Haar eigenaar liet haar op een berg achter, maar na acht dagen doodstrijd ziet iemand haar
Advertisement

Het verhaal van Missy is ongelooflijk! Na dat zij haar been had verwond tijdens het wandelen in de bergen van Colorado, werd de lieve Duitse Herder aan haar lot overgelaten. Maar net toen Missy ten dode opgeschreven leek te zijn na acht eindeloze dagen van ondraaglijke pijn zonder voedsel of water, arriveert een team bergbeklimmers om haar te helpen. Hierdoor onstond er weer hoop voor de mensheid... Ontdek samen met ons het succesverhaal van Missy ... het kan je alleen maar goed doen! 

Advertisement
Haar eigenaar liet haar op een berg achter, maar na acht dagen doodstrijd ziet iemand haar - 1

Missy, een Duitse herder met een gewicht van 51 pond, bevond zich op een van de hoogste toppen van de bergen van Colorado, in de buurt van Denver. Ze was samen met haar eigenaar  Anthony Joseph Ortolani, toen haar been gewond raakte waardoor ze niet meer in staat was om te lopen. De kapitein kon het gewicht van de hond niet dragen en nam vervolgens contact op met het kantoor Clear Creek County om hulp te vragen, maar ook zij hadden niet de juiste apparatuur om Missy te redden. Anthony zag dat er een storm naderde, en besloot om het dier te verlaten en zich verder niet in te spannen om haar te helpen. 

Haar eigenaar liet haar op een berg achter, maar na acht dagen doodstrijd ziet iemand haar - 2

Na ongeveer acht dagen op de berg, werd Missy op 396 meter hoog door Scott Washburn en zijn vrouw ontdekt, die daar tijdens een rustige middag op excursie waren. Het echtpaar zocht naar manieren om de hond te redden, maar de komst van de nacht maakte het onmogelijk. De twee wilde niet opgeven en vertelde wat er gebeurd was op het internet, en wekten op deze manier de aandacht van 8 vrijwillige bergbeklimmers. Toen ze daar aankwamen, zat Missy hopeloos te wachten, ze had meer dan een week zonder voedsel of water weten te overleven. Ze redden haar en gingen met haar in de rugzak stroomafwaarts de berg af. 

Advertisement
Haar eigenaar liet haar op een berg achter, maar na acht dagen doodstrijd ziet iemand haar - 3

Genezen van de wond aan haar been, gevoed en gehydrateerd, is Missy nu eindelijk hersteld. Ze is ver uit de buurt van Anthony Joseph Ortolani, die besloot om niks van het verhaal te willen weten om de gevangenisstraf voor mishandeling te vermijden. Missy is ook ver weg van de bergen waar zij ternauwernood aan de dood ontsnapte dankzij de moedige klimmers die haar leven redden. 

Advertisement