22 beautyhandigheidjes die je helpen om elke dag te stralen

door Skip

12 December 2017

22 beautyhandigheidjes die je helpen om elke dag te stralen
Advertisement

Sommige mensen willen gewoon altijd en overal er goed uitzien, of dat nou een afspraakje 's avonds is of een uitje met vriendinnen, op de sportschool of op kantoor. In het drukke leven van tegenwoordig is het heel moeilijk om altijd voor ons lichaam te zorgen zoals we dat zouden willen. Daarom hebben we een aantal trucs verzameld die je volop laten stralen en je tijd geld en energie besparen!

Advertisement
pexels.com

pexels.com

 • Etherische kaneel- en muntolie zijn heel doeltreffend in het voeden van de lippen en geven ze een volle, glimmende  uitstraling. Als je niet allergiscjh bent voor deze bestanddelen dan kan je een paar druppels olie toevoegen aan je lippenbalsem of aan je lippenstift.
 • Olijfolie en kokosolie zijn prima make-upremovers, ook voor het verwijderen van de meest zware make-up. Probeer deze olie te gebruiken op een wattenschijfje en je zal versteld staan hoe makkelijk het is om make-up te verwijderen zonder gebruik te maken van specifieke producten.
 • Is de foundation moeilijk op te smeren? Mix het dan met een beetje vochtinbrengende crème en dan heb je dit opgelost zonder dat je nieuwe hoeft te kopen. Als de foundation echter te licht blijkt voor je huid dan kan je deze donkerder maken met een paar druppels vloeibare bruiningscrème.
 • Om je gezicht helderder te maken smeer je een oplichtende crème op de delen van het gezicht die het meest uitsteken (langs de neus, op de jukbeenderen, kin en het midden van het voorhoofd). Om het idee te geven van een facelift breng je een verhelderende crème aan boven de wenkbrauwen en laat je dit opgaan in je voorhoofd met behulp van een penseel.
 • Wanneer je een stralende en heldere huid wilt, meng een theelepel baking soda met de make-up remover of reiniginsmelk die je gebruikt. Masseer voorzichtig op je gezicht en spoel dan af met lauw water. Herhaal deze stappen 2-3 keer per week.
 • Wanneer de mascara uitdroogt omdat deze bijna op is, voeg je een paar druppels van een zoutoplossing toe aan de tube of doe deze laatste in een schaaltje met heet water.
 • Gooi je gebroken oogschaduw of gezichtspoeder niet weg, want je kan ze weer gemakkelijk samendrukken. Voeg een paar druppels isopropylalcohol toe, druk alles samen met het lemmet van een mes een laat een nachtje drogen.
Advertisement
pexels.com

pexels.com

 • Als je favoriete nagellak is uitgedroogd, hard is geworden of lastig is te verdelen over je nagels doe het flesje in heet water en gebruik het wanneer het nog warm is.
 • Draai lokjes haar in een krul en knip alle haartjes af die "uit de band springen"; op deze manier kom je van gespleten punten af zonder dat je daarvoor naar de kapper hoeft.
 • Gebruik een oud mascaraborsteltje om wenkbrauwen gekamd en in het gareel te houden. Spoel hem goed uit en spuit er een beetje haarlak overheen voordat je je wenkbrauwen gaat kammen.
 • Talkpoeder of maiszetmeel zijn perfect als droge shampoos: gebruik deze ingrediënten om je haar op te frissen wanneer je geen tijd hebt voor een volledige wasbeurt van je haar.
 • Voor prachtige verticale krullen draai je een haarlok om zichzelf heen en druk hem in de lengte plat. Laat de lok los en spuit er haarlak op om de krul erin te houden.
 • Breng een standaard gezichtscrème aan op je haarpunten voordat je gaat slapen. Door deze behandeling zien ze er stralender uit en in vorm.
 • Om blaarvorming te voorkomen wanneer je nieuwe schoenen aantrekt breng je op de plekken die je het meest ongemakkelijk vindt wat talkpoeder aan.
 • Warm je wimperkruller voor met een föhn voordat je die gaat gebruiken. Zo kan je je wimpers meer krullen en ervoor zorgen dat dit langer zo blijft.
pixabay.com

pixabay.com

 • Voordat je de nagellak opdoet smeer je wat vaseline rondom de nagel, dat maakt dat de nagellak bij de nagelranden makkelijker weggaat als het eenmaal droog is.
 • Smeer wat vaseline op de plekken waar je parfum gaat spuiten om de geur langer mee te laten gaan.
 • Neem twee elastiekjes en maak twee paardenstaarten, de ene boven de andere. Door je haar zo te doen krijgt je haar meer volume en lijkt het langer.
 • Om van de roodheid af te komen die ontstaat bij het verschijnen van een puistje, gebruik je wattenschijfjes met een paar oogdruppeltjes erop. Leg ze in de vriezer en vervolgens dep je ze op de plek waar het puistje zit. Door de kou trekken de kleine bloedvaatjes samen en zal de roodheid verdwijnen.
Kommissar/Wikimedia

Kommissar/Wikimedia

 • Los twee aspirientjes op, een vitamine A-capsule een theelepel zout en een beetje plantaardige olie in 200 ml water: laat je vingers weken in het mengsel gedurende tien minuten en droog dan af met een zachte doek. Deze behandeling is ideaal voor het krijgen van stevige nagels.

  Afbeelding: enkiverywell.com
Colin Knowles/Flickr

Colin Knowles/Flickr

 • Als de deo op is kan je mondwater gebruiken totdat je nieuwe hebt gekocht. Dit product verwijdert de bacteriën die zorgen voor de vieze geur en blijven je oksels de hele dag fris.

  Genusfotografen/Wikimedia
Advertisement
publicdomainpictures.net

publicdomainpictures.net

 • Wil je af van het teveel aan haartjes? Om dat voor elkaar te krijgen moeten eerst de dode huidcellen grondig worden verwijderd. Smelt een stuk zeep en voeg hier een eetlepel kikkererwtenmeel, linzenmeel en kurkuma aan toe. Zo krijg je een natuurlijke zeep die je zal helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en eventueel het teveel aan haartjes kwijt te raken.

  Afbeelding: James Heilman, MD 
Advertisement