Deze Italiaanse gemeente heeft hondenhokken neergezet voor lokale zwerfhonden om hen te behoeden voor de kou - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze Italiaanse gemeente heeft hondenhokken…
Deze kunstenaars zijn zo getalenteerd dat je je ogen bijna niet kunt geloven 18 dingen op originele wijze gerepareerd door onbewuste genieën in het oplossen van problemen

Deze Italiaanse gemeente heeft hondenhokken neergezet voor lokale zwerfhonden om hen te behoeden voor de kou

2.229
Advertisement

De winterperiode kan net gevaarlijk zijn voor honden als de zomer dat is, in plaats van het gevaar te lopen dat ze in de steek worden gelaten, moeten honden die al zwerven al ijskoude temperaturen trotseren die hen kunnen verzwakken.
De gemeente Maruggio (regio Puglia) wilde hier iets aan doen door deel te nemen aan een project waarmee er een fiks aantal hondenhokken zullen komen: het einddoel is om deze baasjesloze dieren een minimale schuilplaats te bieden tijdens het barre winterseizoen.

Het plan heet vrij vertaald "Elke hondenpoot een dak boven het hoofd" en is het resultaat van de inzet van de vrijwilligers dierenwelzijn en de Vereniging Dierenvrienden Italië (Associazione Tierfreunde Italien).

De gemeente heeft gehoor gegeven aan de oproep die is gedaan door de Duitse vereniging die het project financiert.

Advertisement

De 22 geschonken hondenhokken zijn eigendom geworden van de gemeente Maruggio, waar er al is gekeken waar deze het beste neer kunnen worden gezet.

Met het initiatief is het 't doel om honden zonder huis echt te helpen.

De inwoners van dit hebben zich echter al in het verleden ook al ingezet op veel manieren...

Ze zetten eigenhandig hondenhokken in elkaar, zetten gevulde voeder- en drinkbakken neer, betalen inentingen uit eigen zak en roepen zelfs de onderscheiding 'Hond van de Wijk' in het leven! Nou zij doen er echt alles aan bij deze gemeente om te proberen het verschil te maken in het leven van deze honden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt