11 diersoorten die bewijzen dat superkrachten bestaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 diersoorten die bewijzen dat superkrachten…
5 oefeningen waarmee je kan testen hoe oud je lichaam is Als tiener leed zij aan alopecia en nu geeft zij anderen advies over hoe ze hun haar moeten verzorgen

11 diersoorten die bewijzen dat superkrachten bestaan

Door Skip Tromp de Haas
5.392
Advertisement

Zie je de X-Men voor je, de gemuteerde superhelden van Marvel? Dan moet je weten dat zulke krachten ook in het echt bestaan! Van de talloze variëteiten aan exemplaren die de natuur te bieden heeft, zijn er een paar die bijzondere dingen kunnen die, als je aandachtig kijkt - zelfs kunnen worden geschaard onder superkrachten.
In dit artikel kom je onsterfelijke kwallen tegen, schimmels die zombies kunnen aanmaken, inktvissen die zich kunnen vermommen en acht andere soorten die je maar al te graag als mutanten zal zien!

1. Beerdiertje (Tardigrada).

De beerdiertjes, die worden gezien als een van bestendigste dieren in de natuur en kunnen overleven in temperaturen tussen de -272°C tot 150°C en ook ongelofelijk zware druk, hoge stralingsniveaus en vacuüm.

2. Camouflerende octopus

Dit bijzondere dier kan zich camoufleren als andere diersoorten door zowel van kleur te veranderen als het gedrag na te apen en vormen aan te nemen van dieren en voorwerpen.

Advertisement

3. Naakte molrat

De bijzondere huid van dit knaagdier heeft de ongelooflijke eigenschap om geen pijnsignalen door te sturen naar het zenuwsstelsel. Buiten het feit dat ze geen pijn voelen kan de naakte molrat zeer goed tegen kanker.

4. Vogelbekdier

Een eendenbek, poten van een otter en een staart van een bever. Naast dat het deze eigenschappen heeft is het 't enige zoogdier dat eieren kan leggen. Ook beschikt dit dier over een zesde zintuig, elektroreceptie wat inhoudt (net zoals haaien) dat ze het kleinste elektromagnetische veld in de buurt kunnen opsporen.

5. De haarkikker

Deze bijzondere kikkersoort kan wanneer er gevaar dreigt z'n botten laten breken om ledematen (die lijken op haren) uit zijn huid te laten komen waarmee hij zich kan verdedigen.

Advertisement

6. Bladhaantjeslarven

De larven van bladhaantjes (Chrysomelidae) hebben een ongelofelijk wapen: ze bedekken zich met uitwerpselen om te voorkomen dat ze worden opgegeten.

7. Onsterfelijke kwal

Bij de geboorte ziet een kwal eruit als een kleine, half-vloeibare substantie (planula) die zich later ontwikkelt tot een kolonie van kleine poliepjes en uiteindelijk tot een volwassen kwal. Als er gevaar dreigt, in geval van ziekte of er sprake is van ouderdom dan kan de kwal terugkeren naar het vorige stadium door zich opnieuw te delen in kolonies van poliepjes en de cyclus weer van voor af aan te laten beginnen.

Advertisement

8. Vlo

foto: Wikipedia

Een vlo kan tot wel 18 centimeter hoog springen en 33 centimeter lang worden, enorm hoog en lang als je bedenkt hoe microscopisch klein hij is.

9. Bidsprinkhaankreeft

Deze kreeftensoort heeft zeer sterke en scherpe klauwen tot zijn beschikking en kunnen met een snelheid van 23 meteer per seconde reageren!

Advertisement

10. De schimmel die zombies maakt

Deze schimmel lijkt een aantal insecten aan te vallen met bijzondere sporen (duizendpoten, mieren of spinnen), die dan zombie worden. Het lichaam van het aangevallen insect wordt overvallen door weefsels van de schimmel. Zodoende kan de schimmel zich verspreiden door gebruik te maken van het lichaam van het insect.

11. Liervogel

Er bestaat een unieke vogel die een rijk scala aan geluiden kan produceren: motorzagen, treinen, luxaflexen en nog veel meer! Een vaardigheid die het waard is om te worden 'opgevallen' ...

Onderschat nooit flora en fauna, ook niet de dieren die het kleinst en weerloos zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt