7 dingen waar introverte mensen trots op kunnen zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 dingen waar introverte mensen trots…
Dit is hoe gewone huizen er op verschillende plaatsen in de wereld uitzien 12 geniale ruimtebesparende ideeën waarmee je jouw huis in stijl netjes kunt houden

7 dingen waar introverte mensen trots op kunnen zijn

Door Janine
2.015
Advertisement

Ondanks dat de wereld op maat lijkt gemaakt voor extroverten, met de talloze sociale evenementen, reclames, sociale netwerken en de wijdverspreide mythen over uiterlijk en bekendheid, vertonen veel mensen typisch introvert gedrag of definiëren ze zichzelf dat openlijk. Maar hoe kunnen we begrijpen waar de grens tussen extraversie en introversie ligt? Onder de vele demonstraties van deze twee typen, hebben we ervoor gekozen om de meest opvallende kenmerken van een introverte persoonlijkheid te benadrukken.

Omslagfoto: NatalyLee/ Pixabay

1. Diep nadenken

Een eigenaardigheid die alle introverte mensen gemeen hebben, is de neiging om diep na te denken over dingen: of het nu de meest triviale objecten uit het dagelijks leven zijn of belangrijke psychologische, wetenschappelijke of filosofische aspecten, een introvert persoon zal geneigd zijn de aard van de omringende wereld te doorgronden en daarbij een persoonlijke vorm van plezier proberen te hebben.

2. Dingen zelf doen

Mocht een praktisch probleem zich voordoen bij een introvert persoon, voordat hij om hulp van anderen vraagt, zal hij zichzelf moeten bewijzen dat hij het niet zelf kan oplossen: dit type persoon geeft de voorkeur aan dingen zelf te doen en "roept versterkingen" alleen als ze echt in moeilijkheden zijn.

Advertisement

3. De stilte waarderen

Terwijl voor een extravert iemand een wandeling, een excursie, een boek lezen of eenvoudige momenten van stilte een echte marteling lijken, een introvert persoon heeft geen probleem met het beleven van dergelijke ervaringen; integendeel, het zal die momenten waarderen als brengers van stilte, emoties en stof tot nadenken.

4. Moeilijkheden in professionele relaties

Het is het enige minder positieve aspect dat betrekking heeft op introverte mensen: ze lijken ernstige moeilijkheden te hebben tijdens socialisatie op de werkplek. Dit gebeurt omdat ze emotionele relaties buitengewoon belangrijk vinden, maar aan de andere kant, hebben ze de neiging professionele relaties als vals en opportunistisch te beoordelen: het is zeker een aspect waar de ruimte voor verbetering heel breed is.

5. Vermogen om geen wrok te koesteren

Een extreem positieve houding in verband met introverte persoonlijkheden is het vermogen om geen wrok te voelen. Dit komt omdat introverten vaak geïnteresseerd zijn in de algemene kwaliteit van een relatie, in plaats van individuele acties.

Advertisement

6. Werken met betekenis

In tegenstelling tot de extraverten, die de neiging hebben om goedbetaalde banen uit te voeren op basis van hun roeping, moeten introverten het ware gewicht van hun werk kennen en weten dat het werk dat ze doen op de één of andere manier de mensheid helpt; anders worden hun werkdagen als leeg en frustrerend ervaren.

7. Behoefte om tijd aan jezelf te besteden

Alle introverten hebben een aangeboren behoefte om elke dag tijd aan zichzelf te besteden: een boek lezen, denken, een instrument bespelen, schrijven of tekenen kunnen echte behoeften worden voor hun welzijn, en daarom proberen ze altijd minstens een half uur per dag uit te trekken om zich aan deze activiteiten te wijden.

Kortom, als je introvert bent, zijn er zeker veel redenen om trots te zijn, denk eraan dat je altijd kunt verbeteren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt