Dit is hoe gewone huizen er op verschillende plaatsen in de wereld uitzien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is hoe gewone huizen er op verschillende…
5 basis voorzorgsmaatregelen om jouw hond te helpen omgaan met het vuurwerk op Nieuwjaarsnacht 7 dingen waar introverte mensen trots op kunnen zijn

Dit is hoe gewone huizen er op verschillende plaatsen in de wereld uitzien

1.813
Advertisement

De typische architectuur van verre landen kan min of meer bekend zijn. Als we aan Japan denken, bijvoorbeeld, denken we meteen aan traditionele huizen met hun houten structuren, de futons die verdwijnen in de kasten en de schuifdeuren met papieren panelen. Maar natuurlijk hebben niet alle gebouwen deze kenmerken.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe gewone huizen in de stedelijke contexten van de wereld eruit zien, kun je hier een reeks foto's bekijken waarmee we een virtuele rondleiding kunnen volgen!

Spanje

Een typisch Spaanse woonwijk ziet er als volgt uit, met gebouwen met meerdere verdiepingen, witte binnenmuren om de zomerse hitte tegen te gaan en ramen met luiken

Advertisement

Groot-Brittannië

Hoe de Britse huizen er van buiten uitzien, is bekend, maar wat denk je van de binnenruimten? Heb je ooit een gootsteen gezien met twee aparte kranen voor warm en koud water? Niet echt handig...

foto: ©Airbnb.ru
Advertisement
foto: © Airbnb.ru

Japan

foto: ©Vimka.ru
Hier zijn we in Tokio, één van de duurste en dichtbevolkte steden ter wereld; om deze reden zijn de kamers vrij klein, met de slaapkamer die meestal ook als "woonkamer" fungeert.
Advertisement
foto: ©Vimka.ru
foto: ©Vimka.ru
Advertisement

Zuid-Korea

Soortgelijke situatie voor de grote steden van Zuid-Korea, waar de houten vloer onvermijdelijk lijkt, gezien de gewoonte van Aziaten om hun schoenen uit te trekken voordat ze het huis binnengaan.

Zweden

Ook in Zweden lijkt een typische woonwijk te bestaan uit meerdere gebouwen die dicht bij elkaar staan. De bijzonderheid is dat in dit land de kelder wordt gebruikt om wasmachines en fietsen te plaatsen die elke echte Zweedse familie heeft.

Indië

In India leven mensen van sociale klasse zo verschillend samen dat je zelfs in termen van architectuur echt een beetje van alles kunt vinden. Degenen die het economisch goed hebben bouwen huizen met twee verdiepingen die vaak zijn ingericht met een mengeling van Indiase en westerse stijl.

Australië

In Australië is veel ruimte ... En dat is te zien! Met uitzondering van steden als Sydney en Melbourne zijn Australische huizen vaak ruim en zeer lumineus.

Cuba

In Cuba, dat is bekend, leef je met weinig, maar dat betekent niet dat huizen geen eigen stijl hebben, integendeel!

Verenigde Staten

Ook in dit geval is het typisch Amerikaanse woonhuis ons bekend: oprit en parkeerplaats voor de persoonlijke auto met daarnaast het huis, bijna altijd met twee verdiepingen. In de VS, misschien zelfs meer dan in Australië, is alles extra large!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt