Een studente vraagt een dakloze om met haar te eten: daarna laat hij een hartverscheurend bericht achter

door Skip

03 Februari 2018

Een studente vraagt een dakloze om met haar te eten: daarna laat hij een hartverscheurend bericht achter
Advertisement

Misschien zou ze in een ander geval niet op het idee zijn gekomen een gesprek aan te zwengelen met een dakloze onbekende, maar op die dag deed Casey Fisher het toch maar: ze zag een jonge man met een verloren blik in zijn ogen die zijn geld bij elkaar zocht om wat te eten te kopen en had duidelijk geen zin om met mensen te praten, en "dwong ze hem" om met haar te praten. Nooit zou ze hebben gedacht dat wat ze deed zulke grote, en vooral mooie gevolgen zou hebben. 

Advertisement

"Eerst wilde hij me niet eens antwoord geven, maar ik hield vol tot het me bijna ging irriteren..."

"Eerst wilde hij me niet eens antwoord geven, maar ik hield vol tot het me bijna ging irriteren..."

Facebook/Casey Fischer

Casey doet haar verhaal in een bericht dat duizenden keren is gedeeld:

"Toen ik vandaag naar Dunkin' Donuts ging zag ik een jongen die duidelijk geen huis had en die stond te bedelen aan de kant van de weg. Op een gegeven moment ging ik de zaak binnen en telde ik het weinige kleingeld dat ik nog had. Op dat moment sprak ik hem aan, maar ook al leek hij mij niet te willen antwoorden, drong ik toch aan. In mijn hand had ik ongeveer een dollar en kocht ik dus voor hem koffie met wat lekkers erbij en vroeg ik hem om bij me te komen zitten aan het tafeltje.

In een gesprek dat uren duurde vertelde hij me hoe mensen vaak niet zo aardig tegen hem waren omdat hij dakloze was, van hoe drugs hem heeft veranderd in een verschrikkelijk mens, dat hij zijn vader nooit heeft gekend, dat 'ie zijn moeder verloor vanwege een tumor... hoe graag hij iemand had willen worden waar zij trots op zou zijn geweest. Deze hele lieve man heet Chris, iemand die zo eerlijk over zichzelf had gepraat op een manier die ik nog nooit eerder had meegemaakt. Toen ik hem zei dat ik echt moest gaan, vroeg hij me eventjes te wachten omdat hij een boodschap voor me wilde achterlaten. Hij gaf me een stukje papier, helemaal verkreukeld en excuseerde zich voor zijn bibberhandschrift. Toen lachte hij naar mij en ging hij weg. Ik opende het briefje en er stond in: 'Ik wilde vandaag mezelf van het leven beroven, maar dankzij jou heb ik me bedacht. Bedankt mooi mens'"

Zo maakte deze dame, door even een praatje te maken met iemand die de ongeïnteresseerde wereld aan zich voorbij ziet trekken, het verschil in het leven van iemand die ze niet kende...

Advertisement