De verhalen van deze 8 mensen bewijzen dat je in een jaar tijd je leven kan omgooien

door Skip

02 Maart 2018

De verhalen van deze 8 mensen bewijzen dat je in een jaar tijd je leven kan omgooien
Advertisement

In ieders leven zijn er grote veranderingen geweest of zullen die gaan plaatsvinden. Ook zonder dat je dit wilt, dient de verandering zich aan als de enig resterende mogelijkheid. Vandaag willen we even stil staan bij die momenten waar er door verandering iets nieuws en beters in de plaats is gekomen voor wat er eerst was. We gaan je dus de verhalen vertellen van acht mensen die hun hele bestaan op hun kop hebben gezet doordat zij gewoon luisterden naar hun hart.

We hopen dat je door deze verhalen te lezen blij wordt en geïnspireerd raakt!

Een Russische tatoeëerder die kanker de baas werd.

Een Russische tatoeëerder die kanker de baas werd.

rinat_vs_lymphoma/Instagram

Rinat Karimov is een Russisch tatoeëerder die minder dan een jaar geleden ontdekte dat hij een lymfoom had. Tegelijkertijd met zijn diagnose heeft hij een Instagrampagina aangemaakt waar hij iedereen vertelde over zijn strijd tegen kanker. Er zijn veel mensen die hem hebben gesteund tijdens zijn behandelingen en, na 51 weken kon Rinat aan al zijn 60.000 volgers melden dat hij dit kwaad heeft kunnen verslaan!

Goed zo Rinat!

Advertisement

De gepensioneerde die niet stil wil blijven zitten

De gepensioneerde die niet stil wil blijven zitten

herbeauty.co

Het leben van Sonja Sagitova veranderde toen ze 55 werd en met pensioen ging. Sinds dat moment staan al haar dagen in het teken van het ontdekken van nieuwe plekken en nieuwe mensen leren kennen. In een jaar tijd heeft ze vrijwel alles achtergelaten van haar vorig leven en is al liftende gaan reizen over de wereld!

De vrouw die miljonair werd dankzij een geniaal idee.

De vrouw die miljonair werd dankzij een geniaal idee.

grilled cheese/Flickr

Op een dag stelde Sheri Shmelzer aan haar kinderen voor om iets samen te doen en Crocs te versieren, de beroemde waterschoenen die in het gezin gewoonlijk gedragen wordt. Zo bedachten ze decoratieve knopen die je in de gaatjes van de schoenen steekt. Haar man, die het idee geniaal vond, stelde voor om een website te maken waar deze mooie versiersels konden worden verkocht. Jibbitz was geboren, een bedrijf dat slechts in een jaar tijd een enorm succes is geworden en door Crocs zelf is opgekocht voor het koninklijke bedrag van 10 miljoen dollar.

Julia heeft van reizen haar werk gemaakt

Julia heeft van reizen haar werk gemaakt

girlsintravel.com

Joelia Savitskaja leidde een leven dat voor dames een droom is: ze werkte voor Dior en had zich in Parijs gevestigd om zich in de modewereld te verdiepen. Echter, op haar 27ste, werd de wens om te gaan backpacken in Nepal zo sterk dat ze zonder te twijfelen een ticket boekte en vertrok. In Nepal leerde ze Anton Gurkov kennen, de man die haar wederhelft werd: de twee, gek op reizen, hebben een bedrijf opgezet dat speciaal voor dames reizen organiseert.

Tatyana heeft haar leven veranderd en haar lichaam ook.

Tatyana heeft haar leven veranderd en haar lichaam ook.

Tatyana werd in haar tienerjaren gepest vanwege haar gewicht. Toen ze 14 jaar was woog ze meer dan honderd kilo, maar nu op haar 24e is het haar eindelijk gelukt om een veel gezonder lichaam te hebben. Haar transformatie duurde langer dan een jaar, maar het was juist in de eerste 12 maanden dat zij niet alleen zag hoe haar lichaam veranderde, maar ook haar manier van denken. Een gezonde levensstijl aannemen begint in het hoofd en eindigt niet bij het uiterlijk!

Advertisement

De enige vrouwelijke reddingsduiker in Moskou.

De enige vrouwelijke reddingsduiker in Moskou.

moscvichka.ru

Oksana volgde een loopbaan als advocate, maar door haar passie voor uitstapjes en het buitenleven vond er een grote verandering in haar leven plaats. Ze begon met enkele lessen te nemen die werden georganiseerd door een school. Toen vrijwilligers van de Federale Reddingsdienst haar vertelden over hun werk, was ze meteen om.

Tegenwoordig is zij de enige vrouwelijke reddingsduiker in Moskou.

Cindy werd een model op haar 49ste.

Cindy werd een model op haar 49ste.

boombycindyjoseph.com

Cindy Joseph heeft altijd al een passie gehad voor make-up: gedurende haar tienerjaren kocht ze elk product dat haar zo perfect eruit kon laten zien als de modellen op coverbladen. Tegelijkertijd toen de studentenrellen van de jaren zestig plaatsvonden, gooide Cindy volledig het roer om: ze was het zat om haar gezicht te bedekken met tientallen cosmetische producten en wilde ze niet meer haar onvolkomenheden maskeren.

Het was juist door deze verandering van mentaliteit dat er nog een grote verandering kwam. Op haar 49ste, toen ze al enige tijd haar haar niet meer verfde, hield een vertegenwoordiger van Dolce&Gabbana haar aan op straat en stelde haar voor om als model te komen werken.

Vandaag poseert ze niet alleen voor het vooraanstaande merk, maar voert ook een cosmeticalijn die gericht is op vrouwen die niet hun uiterlijk willen veranderen, maar dit beter tot hun recht willen laten komen in alle levensfases.

Advertisement