Hij keert terug naar de winkel waar hij als kind repen chocolade stal en koopt ze allemaal

Janine image
door Janine

10 December 2022

Hij keert terug naar de winkel waar hij als kind repen chocolade stal en koopt ze allemaal
Advertisement

Het gebeurt steeds vaker dat publieke figuren niet alleen worden opgemerkt vanwege hun atletische of acteervaardigheden, maar ook vanwege hun altruïsme en hun goedheid. Een daarvan is zeker Dwayne "The Rock" Johnson, filmacteur en professionele worstelaar van de derde generatie, bij het grote publiek bekend om zijn sportprestaties en zijn vertolkingen in films als "Fast and Furious" en "Black Adam", maar niet alleen.

De acteur is namelijk heel actief op sociale media, waar hij vaak interessante video's over gezondheid en welzijn deelt en waar hij vaak verschijnt in het gezelschap van zijn gezin of terwijl hij bezig is met vriendelijke daden en hartelijke interacties met fans. In een van deze video's legt de acteur uit dat hij eindelijk, na tientallen jaren, een fout wil herstellen die hij maakte toen hij als tiener op Hawaï woonde.

via Independent

Advertisement
@therock/TikTok

@therock/TikTok

Dwayne Johnson woonde als tiener in Honolulu, op Hawaï, waar zijn leven niet altijd zo eenvoudig was en waar hij fouten maakte die tieners soms maken. De man gaf namelijk toe regelmatig King size Snickers te hebben gestolen uit een 7-11-winkel; de repen waren zijn tussendoortje voor de training, maar hij kon ze niet betalen en daarom ging hij elke dag de winkel binnen en stal er een.

Nu, decennia later, is de grote acteur teruggekeerd naar huis en heeft hij, onder de verbaasde blikken van het winkelpersoneel en de klanten, eindelijk zijn fout goed kunnen maken. In de video die op zijn sociale kanalen wordt gedeeld, vertelt de acteur wat er gebeurde voordat hij de winkel binnenging en de medewerker vroeg om hem de schappen met chocolade te laten zien. Daar haalt hij alle Snickers-repen van de plank en stopt ze in een papieren zak voordat hij naar de kassa loopt.

Advertisement
@therock/TikTok

@therock/TikTok

Terwijl de medewerker alle repen telde, vertelde de acteur hem de reden voor dat gebaar en nodigde vervolgens alle aanwezige klanten uit om naar de kassa te gaan, ook om hun boodschappen te betalen. Nadat hij de rekening had betaald, liet Dwayne de tas met de repen achter bij de kassa. “Ik laat deze hier”, zei hij tegen de kassamedewerker, “als iemand van plan lijkt een Snickers te stelen, geef ze er dan een zodat hij of zij dat niet doet”.

Buiten de winkel praatte de man, tevreden dat hij het eindelijk goed had gemaakt, met fans en poseerde hij voor verschillende foto's in hun gezelschap voordat hij zijn video afsloot. "Na enkele decennia waarin ik terug wilde naar 7-11 en het goed wilde maken", concludeert de acteur, "voelt dit gebaar zo goed". Dit is zeker een geweldig voorbeeld van menselijkheid dat ons leert dat we allemaal op bepaalde momenten in ons leven fouten kunnen maken, maar dat we altijd een remedie kunnen vinden voor die fouten. Goed gedaan!

Advertisement