18 hypermoderne uitvindingen die zeker op je verlanglijstje komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
18 hypermoderne uitvindingen die zeker…
Een studente vraagt een dakloze om met haar te eten: daarna laat hij een hartverscheurend bericht achter 4 Taoïstische lessen om met moeilijke mensen om te gaan

18 hypermoderne uitvindingen die zeker op je verlanglijstje komen

1.988
Advertisement

Op de markt van uitvindingen worden er gelukkig voor ons, voortdurend nieuwe dingen en hulpmiddelen uitgebracht, mede ook door hulp van technologie. Om een voorbeeld te geven: waar het tien jaar geleden een drama was om de sleutels van je huis kwijt te raken zijn gps-trackers nu steeds gewoner en binnen ieders handbereik: een echte redding voor de grootste warhoofden.

Nu het toch gaat over interessante uitvindingen, hier hebben we een lijst van 18 technologische innovaties bij elkaar gezocht die zeker nuttig zouden zijn in het dagelijks leven. Welke van deze zou je op je verlanglijstje zetten?

1. Apparaat voor verwijderbare tattoo's

MoodINK is een nieuwe technologie waarmee verwijderbare tattoo's kunnen worden gemaakt. Het werkt door middel van een soort rooster (een soort doek) dat overal op het lichaam kan worden geplaatst en waar dan de tattoo op af wordt gedrukt. Het ontwerp kan zo vaak mogelijk worden veranderd als je wilt!

2. De veiligste tas ter wereld

LocTote is niet alleen een tas die moeilijk open te krijgen is, maar is ook voorzien van een megasterk slot waardoor je er veel rustiger bent in het geval dat je de tas een tijdje ergens mocht hebben laten liggen in het openbaar.

Advertisement

3. Waterzuiveraar

foto: LifeStraw

LifeStraw is een draagbare waterzuiveraar die 99,9% van de bacteriën en 96,2% van de virussen in water verwijdert en kan dus een prima oplossing zijn in noodgevallen.

4. Pannenkoekprinter

foto: Pancakebot

De Pancakebot brengt je in de gelegenheid om het leukste en meest bijzondere ontbijt te maken ooit, met pannenkoeken in allerlei vormen en maten!

5. Superslimme brillen

De Vue-bril kan bellen, zich met internet verbinden, muziek afspelen en nog veel meer. In het geval je de bril kwijt mocht raken, kan je hem makkelijk terugvinden door een opsporingstechnologie.

Advertisement

6. Het glas dat water smaak geeft

De Vocktail, die is uitgevonden in Singapore, verandert de kleur en smaak van een gewoon glas water waarbij je kiest uit de vele mogelijkheden die er zijn in een app.

7. Supersnelle automatische tandenborstel

Teveel tijd kwijt aan tandenpetsen? Amabrush doet het in 10 seconden en is te besturen via een app!

Advertisement

8. Een scherm in de voorruit

Het apparaat Carloudy projecteert op de voorruit van de auto de informatie die het doorkrijgt van de smartphone, zo hoef je niet meer weg te kijken om de navigatie te volgen.

9. Notities maken... met je stem!

foto: senstone

De hele kleine Senstone is een apparaatje waarop je notities kunt inspreken die dan worden omgezet in tekst. Woorden worden herkend in 12 talen met een precisie van 97%.

Advertisement

10. De antistresskubus

De Fidget Cube is een krachtig antistressmiddel: het is voorzien van een roterend balletje, klikkende knopjes, wieltjes, draaiende deeltjes en hele kleine hendeltjes. Er is echt van alles om die kleine momentjes van nervositeit eruit te gooien!

11. Een GPS-antidiefstalchip geschikt voor alles

De kleine Mu Tag is niets meer dan een GPS-tracker die je op veel dingen kunt plakken. Of dat nou je kostbare rugzak is of de riem van je hond, door de Mu Tag vind je hem weer!

12. Bewaar... snacks

foto: fancy.com

Met het iTouchless apparaat kan je altijd smakelijke en krokante snacks eten! Je kunt een zak die je al geopend hebt weer sluiten met behulp van hitte om zo de inhoud onaangetast te bewaren.

13. Een intelligente jas

Met de SmartParka heb je het nooit meer koud! Hij is niet alleen ontworpen om je beschermen tegen de indringende Canadese kou maar herbergt ook een aantal megahandige accessoires voor wanneer het slecht weer is. Handschoenen, sjaal en een muts hebben een plekje in een van de vele zakken. En mocht je hem kwijtraken? Wees niet bang want hij heeft een GPS-chip!

14. Stof dat nooit vies wordt

Fooxmet is een bijzondere vochtwerende stof die saus- of koffievlekken weren. Het is ook nog eens transparant en kreukt niet en hoeft niet te worden gestreken!

15. Dop die etenswaren controleert

Dit vooruitstrevende plastic kan veranderingen opmerken in de pH-waarde van hetgene wat erin zit. Het zou heel handig zijn om te controleren of water en eten nog goed blijft.

16. Het kleed dat je wekt

Het wekkertapijt Ruggie is perfect voor diegene die er niets van weten moet om z'n neus van zijn kussen te halen. Het is een gewone wekker, maar uitzetten doe je niet zomaar in een handomdraai, je moet er enkele seconden op gaan staan!

18. Hulpmiddel om je ogen mee te checken en schoon te maken

Zoals de naam Earscope al doet vermoeden is dit een hulpmiddel waarmee je, via een camera en led-lampje de binnenkant van je oren kunt inspecteren en de erin opgehoopte viezigheid kan weghalen.

18. Projectorblik

De Capsule is een krachtige projector met geïntegreerde luidsprekers waarmee je een film kan kijken op elke achtergrond (ook op het plafond!) De batterij gaat 2,5 uur mee in de projectiestand en 40 uur in de geluidafspeelmodus.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt