10 doodgewone situaties waarbij linkshandigen zich niet begrepen voelen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 doodgewone situaties waarbij linkshandigen…
20 dingen die je ontdekt wanneer je een kat adopteert IKEA komt met het dekbed dat een einde maakt aan de strijd om de dekens

10 doodgewone situaties waarbij linkshandigen zich niet begrepen voelen

Door Skip Tromp de Haas
2.269
Advertisement

Het valt onmogelijk te ontkennen: deze wereld is gemaakt voor rechtshandigen. Het klopt dat ze in de meerderheid zijn en is dat dan ook logisch, maar toch moeten we even stilstaan bij de moeilijkheden die linkshandigen tegenkomen bij het uitvoeren van de meest simpele taken, dat zou nooit weg zijn! En dan hebben we het niet alleen over hoe ongemakkelijk het is om een blaadje door te moeten knippen met een schaar waar je vingers niet goed in passen, maar ook hoe sommige voorwerpen mogelijk een gevaar kunnen gaan opleveren!
Hier volgt een kleine greep uit de meest vervelende situaties voor linkshandingen!

Een blikopener gebruiken kan nog een hele onderneming blijken te zijn en moet je uitkijken dat je je geen verwonding riskeert.

foto: Imgur.com

Foto's: AK/Twitter

De schaarkwestie...

foto: Imgur.com

Linkshandig een blaadje doorknippen met een schaar die is bedoeld voor rechtshandingen: in de meeste gevallen, zo zou je ontdekken, mislukt dit. Niet alleen dat, soms twijfelen producenten van linkshandige scharen er geen seconde aan om ze voor een hogere prijs te verkopen!

Advertisement

Laten we proberen een wijnfles te openen

Maar als de kurkentrekker alleen is gemaakt om met de klok mee te draaien, oftewel die kant op die het handigst is voor rechtshandigen, dan kunnen linkshandigen niets anders doen dan het te proberen om vervolgens dan maar alle hoop dat ze hun dominante hand kunnen gebruiken, op te geven.

Ringbandmappen zijn nooit prettig, voor niemand neit, maar zeker niet voor linkshandigen!

Een klassieker: hand en onderarm zitten de hele tijd onder inkt en kool van potlood.

foto: Imgur.com

Ooit opgevallen? Voor een linkshandige is de prettigste manier van vasthouden ook de manier waarop je niet kan zien welke kaarten je hebt!

foto: Reddit

Een zelfbedieningsrestaurant is nog zo'n gewoon voorbeeld waarbij alles voor linkshandigen zoveel moeilijker wordt.

Als een linkshandige zou willen zien hoeveel water hij inschenkt, dan zou hij zijn rechterhand moeten gebruiken!

Nog zo'n voorwerp waarover een rechtshandige nooit nadenkt: het merendeel van broodmessen hebben de karteltjes aan de rechterkant!

foto: pixabay.com

Als een linkshandige er een moet vasthouden dan gebeurt het sneetje brood een hoop kruimels en kleine stukjes wordt.

Welke kant draaien we het potlood op als we hem scherper willen maken?

Ook in dit geval is het mesje van de puntenslijper zo geplaatst om de taak voor rechtshandigen makkelijker te maken, die het potlood met de klok mee laten draaien. Probeer dat eens te doen met je linker en dan zal je zien hoe vervelend dat is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt